Vegan eten klinkt als moeilijk, gedoe en vaak onoverkomelijk. Not. Beginnen is al half gewonnen. (Of zoiets) Check hier onze gerechtjes-inspiratie dat (bijna) net zo snel klaar gemaakt zijn als dat een F-16 vliegt. Et voila, vijf super lekkere  veganistische gerechtjes om op 't gemak mee van start te gaan voor jouw Resetteketet. 

Wil je graag eens checken of dat überhaupt kan, zo vegan zijn met het hele gezin? Dit gezin deed het en deelt haar ervaringen!

1. Eiersalade zonder ei

rXgxKCT64NWEBy5oxbczGRTlEDQmKdBh7mQr4pH9.jpeg

(Leuke recepten

Wanneer je dit ziet, zou je niet denken dat het veganistisch is. Maar niets is minder waar! Er worden in deze eiersalade namelijk GEEN eieren gebruikt. Say What?! Neen inderdaad, hierbij gebruiken we tofu. Dit zorgt voor een zeer vergelijkbare textuur en smaak. Verder is dit een leuk recept omdat het in maar drie stappen te maken valt. Super makkelijk ook om een grote kom te maken en hier enkele dagen (+/- 3 dagen in de koelkast bewaren) van te eten op een boterham of een cracker. 

2. Wrap rolletjes met verschillende groenten

5Zag1yKBl7wxRKASjqwL0TxJScSyhKawYNrXz8Qa.jpeg

(Leuke Recepten

Wanneer je doorheen de dag honger krijgt, is het soms moeilijk om te bepalen wat je gaat snacken. Wanneer je te dicht bij een maattijd zit maar nog te ver af om niets te eten, kan je ervoor kiezen om een klein hapje te eten (dit kan natuurlijk ook als voorgerecht). Wij hebben de perfecte oplossing: een wrap met aubergine, hummus, paprika, pijnboompitten  en rucola opgerold in een volkoren (veganistische) wrap. Heerlijk toch? 

3. Granola-pindakaas reep als ontbijt of als snack tussendoor

DbAeZPbogfuknyqoiTmKk9LARtohxJUIqXKZGGHU.jpeg

(Leuke Recepten

Met kinderen loop je vaak de benen van onder je lijf en dan vergeet je jezelf wel eens.  Als je op zondagnamiddag bijvoorbeeld even 40 minuutjes van je tijd spendeert aan het maken van deze granola repen, ben je klaar voor een week (of meer ) vol lekkere repen met pindakaas, granola en pure chocolade (check natuurlijk wel even of deze vegan is). Perfect als ontbijt of een snack on-the-go. 

4. Appel Crumble 

wAMHO5RNJviNXeQPhSE8SMUvRpE5dm0u5uBB7goH.jpeg

(Leuke Gerechten

Een super makkelijk zeven ingrediënten receptje waaronder appels, kokosolie, kaneel, havermout, speltmeel, pecannoten en agavesiroop (en geen honing dus). het maken kost een kleine 20 minuutjes van je tijd plus 20 minuten bakken. Perfect receptje dus voor de drukke slashparent die zichzelf toch eens wil verwennen met iets lekkers. Je kan dit als ontbijt eten met wat yoghurt of als dessertje op tafel zetten. Kortom het is dus een gerechtje waarmee je heel erg veel kan doen. 

5. Ratatouille met verse groenten

PpStvR2Iq4Oppw8vJsa70LbKzqrrqVBJRwdrs1qR.jpeg

(Leuke Recepten

Ratawadde?? Ratatouille. Een franse groetestoof met courgette, aubergine en nog veel meer. Tis nekeer iets anders zeggen we dan. Een schatkist aan groenten om je kinderen kennis te laten maken met ingrediënten die ze misschien niet meteen super fantastisch zullen vinden, tot ze uiteraard dit gerechtje proeven. Dan zullen ze hopelijk (waarschijnlijk) meteen verkocht zijn.