Pfff, ik weet niet bij jou, maar wij hebben altijd discussie met zoon of dochter als de brooddoos iets anders bevat dan salami of choco. Lunchpakketten verzinnen voor je kroost, het verdient een diploma. Maar hier komt de hack: rol het op en ze eten het op! Warempel! Hier 4 recepten. En jaahaa, we hebben ook gedacht aan glutenvrije opties! 

Na het smeren van de zoveelste boterham met choco in volle ochtendspits, beloven we onszelf vaak - ooit - eens rond te neuzen naar betere alternatieven. Zoek niet langer verder, want wij vonden inspiratie bij de blog 'Modern Parents Messy Kids". Maak kennis met: het rolletje. De fancy versie van 'het vleeseke' dat we vroeger allemaal kregen bij de slager (en met een vegetarische opties!!). Je kan 'het rolletje' in oneindig veel variaties maken. En hey, het is ook ideaal voor die keren dat we, alweer, brood vergeten kopen zijn en alle broodautomaten in het land uitverkocht blijken ... Hands up voor het rolletje! 

Rolletje sla en beleg 

Dé truc om de sla goed te kunnen oprollen is om het harde deel in het midden eruit te snijden. Snij het los langs beide kanten en laat de twee overgebleven flappen overlappen zodat de ingrediënten er niet tussen vallen. Leg het favoriete beleg van jouw kroost op de sla en smeer er eventueel een een sausje op. Rol de sla op en maak vast met een tandenstoker! Zo simpel is het!

Foto: Modern Parents Messy Kids 

Rolletje beleg en groentjes 

Deze keer gebruiken we het beleg als wrap. Snij fijne reepjes van verschillende groenten. In dit recept gebruiken we komkommer en wortels, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Oprollen, vastmaken en klaar. Snel én glutenvrij! 

Foto: Modern Parents Messy Kids 

Peanutbutter jellytime-rolletje

Dé Amerikaanse klassieker pindakaas staat ook al enkele jaren in onze rekken, en wij zijn fan! Smeer een dun laagje pindakaas met daarbovenop confituur op een tortilla, rollen en hup, in die brooddoos. Geen fan? Ook hier zijn er talloze combinaties, denk aan: kaas en confituur, kipfilet met kruidenkaas of speculoospasta (of was het speculaas?) met hagelslag!

Foto: Modern Parents Messy Kids

Rolletje pindakaas en banaan

Alweer een overheerlijke combinatie met de Amerikaanse klassieker. De pindakaas kan hier eenvoudig vervangen worden door, sorry, CHOCO! Smeer een dun laagje op de tortilla en beleg met kleine stukjes banaan. Oprollen, snijden, klaar! Voor de zoetebekjes onder ons is deze combinatie ook lekker met een beetje honing of kaneel! 

Foto: Modern Parents Messy Kids 

Het rolletje heeft dus duidelijk geen grenzen. Test de gekste combinaties en maak komaf met die saaie bokes met choco elke dag! 

Op zoek naar méér brooddoosinspiratie? Lees hier dan nog veel meer ideeën!