Daar wordt aan de deur klopt en hallo, het is Sinterklaas met cupcakes en speculaas. Mix dit allemaal samen in één pot, stop het in de oven en hopla, we zijn verkocht.  Voor diegenen die niet van chocolade houden, zot zijn van speculaaskruiden maar niet van het krokante koekje, is deze cupcake de lekkerbekkenrevelatie van de maand. We vonden dit heerlijke receptje via Moodkids.

Wathebjenodig?

 Voor de cupcakes

  • 250 gram zachte boter
  • 4 eieren
  • 250 gram ruwe rietsuiker (dat geeft een extra volle smaak, maar gewoon kristal suiker is ook prima)
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille essence
  • 2 tl speculaaskruiden

Voor de speculaas topping

  • 250 gram zachte boter
  • 250 gram banketbakkersroom (Dr. Oetker heeft er een easy peasy one)
  • 60 gram poedersuiker
  • speculaaskruiden (naar smaak toevoegen)
  • Schuddebuikjes (als decoratie)

Hoedoededa?

de cupcakes

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Plaats de vormpjes in de cupcake bakplaat.
  3. Mix de boter met de suiker tot een zacht geheel.
  4. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe en mix tot een glad en luchtig geheel. 
  5. Vul de vormpjes met het beslag. Niet tot aan de rand want ze rijzen nog wat in de oven.
  6. Bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven. 
  7. Laat de cupcakes goed afkoelen op de rooster vooraleer je de topping erop spuit, anders glijdt het er af.


De topping

  1. Zeef de poedersuiker en mix met de boter tot een zacht geheel. 
  2. Maak de banketbakkersroom zoals op de verpakking staat.
  3. Voeg de banketbakkersroom geleidelijk toe aan het boter/poedersuiker mengsel en blijf ondertussen het geheel mixen op een middelhoge stand.
  4. Voeg de speculaaskruiden toe.
  5. Doe de topping in een spuitzak en spuit van buiten naar binnen toe een rondje en eindig met een toefje.
  6. Strooi er wat schuddebuikjes bovenop.


Foto credits: Moodkids