Sushi staat
waarschijnlijk niet meteen bovenaan het lijstje van de favoriete gerechten van
je kinderen. Toegegeven, het is wat we noemen een ‘acquired taste’ en verschijnt vooral op de tafel voor mama en
papa. Maar dat wil niet zeggen dat er geen versie bestaat waarvan ook kinderen
blij worden wanneer je ‘aan
tafel’ roept. 

Voor deze animal sushi laten we de rauwe vis en pikante wasabi achterwege en gaan we aan de slag met enkel de sticky rice & nori. Ik serveer ze dan wel met rauwe groentjes. Lees: wortel voor meneer konijn of fijngesneden stokjes selder voor de panda.

Wathebjenodig?

cSHeXagBMXj3se4CRRNGGvjB0AYNwd8DqCr4oxmq.png

voor 6 kids sushi’s: 

250 g Lima sushi rijst 

400 ml water 

3 el rijstazijn

1 tl zeezout

2 tl kristalsuiker

1 blad Lima sushi nori 

Gekleurd rijst papier of gekleurde nori 

Hoedoededa?

qeZXBrUfKXPjFUinjLlY8vyyE8TeSYUon41CPNaU.png

Doe de rijst in een zeef en spoel af onder koud stromend water. Doe de rijst in een pan met koud water en laat 15 minuten staan. Spoel en doe nu 400 ml vers water in de pan. Breng aan de kook. Kook gedurende 15 minuten. Zet het vuur uit, houdt het deksel op de pan en laat 15 minuten rusten.

Verwarm ondertussen de azijn met het zout en de suiker in een steelpan. Roer tot het zout en de suiker opgelost zijn. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Schep de rijst in een ruime schaal en sprenkel de rijstazijn erover. Schep de rijst voorzichtig om.

SQupoTGzlYgRu1fapn2v3lIVIPr4dElqLheBT0cG.pngOm diertjes te maken: gebruik kleine maatlepel om gezichtjes te maken. Spoel maatlepel met koud water. Doe rijst in de maatlepel en druk voorzichtig aan. Draai het om op een plank en schud totdat het los komt. 

3FWQeaUjUYdXfiuMfAzlXuXjnyB4pGLDa3wV6yJI.png

Vorm oortjes met natte handen - dat zorgt ervoor dat de rijst niet overal blijft plakken. Gebruik een kleine schaar om ogen, mondjes etc te knippen van nori en rijst papier. Tip: online vind je ook leuke sushi vormpjes die je kan gebruiken om geweldige kids sushi te maken!

LlsHydEGY9yjcQBomQEjHLJvwnWoSvos8db6S6Rm.png

30vbgA1krMLPXvzUJffCHkfAzjtL9jsfgTpz46TI.png
Omdat er geen rauwe vis in deze sushi is verwerkt, is het een prima lunchidee om mee te nemen in de boterhamdoos. Deze sushi-diertjes worden gegarandeerd de sterren van de lunchpauze!

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen Lima. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.