Oeist? #tishierkoekenei. Want ondanks de mentale aardverschuivingen van de laatste weken, zullen we ook stiekem positieve herinneringen overhouden aan deze crisis. Op zoek naar zekerheden? Ga bakken. Op zoek naar gezellige familiemomenten? Ga bakken. Omdat Aveve jouw ultieme bakpartner is (écht waar!), maakten we samen met hen deze leuke #tishierkoekenei-reeks. Eerste aan het woord is slashparent Annelies (38), zij bakte met haar twee dochters een heerlijk cobbler met kersen en heeft het over de plotse en zalige quality-time met het gezin. 

Corona-living is slow living. Zelfs al heb je het nog steeds waanzinnig druk, door het wegvallen van ongeveer je hele sociale leven is er gewoon meer tijd voor je gezin en voor elkaar. Na al dat aanpassen, grijpen we naar zekerheden. En dan is een goed bakrecept nooit ver weg. Annelies woont samen met haar man Jan in Gent en is slashparent van twee dochters: Elise (10) en Margot (7). "Eten is nu zowat het enige leuke dat nog kan, sinds alle pleziertjes buitenhuis zijn weggevallen. Bakken is dus dé oplossing!"

JJA2lhRFpQgfobpCNEsi1XLi4imfPb4UZ2E1BnxB.jpeg

Quality time met het gezin

Hoe verschrikkelijk heel dat coronagebeuren ook is, Annelies is het stiekem ook dankbaar. Haar tijd samen met heel het gezin springt plots enkele levels omhoog. "Deze plotse quality time samen apprecieer ik enorm en het valt op dat iedereen daar zoveel uithaalt. Dat zou ik ook na deze rare tijden graag meenemen, want dat wordt soms een beetje vergeten."

8jVdnOlEINlf6OaKi6UK11Kghy5YJD56J1umg37m.jpeg

Bakken to the rescue

Annelies bakt sowieso al graag, maar nu lekker eten ongeveer nog het enige is wat je kan doen, schakelt ze nog een versnelling hoger, en liefst samen met haar twee dochters. "Het is bangelijk om eenvoudige ingrediënten die bijna iedereen in huis heeft om te toveren naar iets wat iedereen lekker vindt. De zotste taarten maken, is niets voor mij, maar een cake, koekje of een tiramisu, daar ben ik wel voor te vinden. Je hebt er snel resultaat van en daarbij is het ook nog eens ontspannend!

Lekkere tip van Annelies: "Maak een cobbler met kersen: het is een gemakkelijke maar toch niet mega standaard cake, waarbij de kinderen zelfstandig de handen uit de mouwen kunnen steken!

bCBBnQwWxUfrirsgGVaCPhOD8dz2nFE5ytqjtiue.jpegHoemaakjeda?

Een cobbler is een Amerikaans dessertje dat bestaat uit fruit met daarop heerlijk deeg. Vergelijk het een klein beetje met een moelleux, maar denk kersen in plaats van chocolade. (en dus slimmer om van te smullen! coronakilo's, you got me? )

Het recept is echt heel simpel, zeker met de Aveve cake-mix. Het enige wat je nog moet doen is er 225 gram boter en 5 eitjes aan toevoegen. Eens je een glad mengel hebt, kan je het beslag in de cakevorm doen en er pal in het midden nog 250 gram kersen aan toevoegen. Voilà klaar is kees, zo gemakkelijk kan het zijn. Enkel nog 30 minuutjes op 170 graden in de oven en serveren met een lekker fris bolletje ijs. Bekijk het hele receptje hierzo!

EXtkzUAGOZOwAysvzFPcbxspwLHFY6C86wG9GQj3.jpeg

Bron: Aveve

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Aveve. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staan, lees je hier.