Oeist? #tishierkoekenei. Want ondanks de mentale aardverschuivingen van de laatste weken, zullen we ook stiekem positieve herinneringen overhouden aan deze crisis. Op zoek naar zekerheden? Ga bakken. Op zoek naar gezellige familiemomenten? Ga bakken. Omdat Aveve jouw ultieme bakpartner is (écht waar!), maakten we samen met hen deze leuke #tishierkoekenei-reeks. Slashparent Marta (37) is single mom van Fer (4) en wordt instant gelukkig van bakken. Deze waldkornsandwiches zien er dan ook giga yummie uit!

Corona-living is slow living. Slashparent Marta geniet enorm van de ochtendrush die plots wegvalt. "Geen wekker zetten, langzame ochtenden met een koffietje en samen dingen doen. Ik kon het mij bijna niet meer voorstellen! Die miljoenen dingen waar ik normaal al in het begin van de dag over zou stressen, vallen allemaal weg."

xDyhNLOJgo6AywfB4W0lcckG0nOfZ4Y2TeJQHtyE.jpegGeluksvogels in huis

Marta voelt zich een geluksvogel. Ze is niet alleen dankbaar voor haar vriend dicht bij haar die ze vorig jaar leerde kennen, ook is (ondanks alle negatieve kantjes) het coronavirus voor zoontje Fer een gigantische boost voor zijn fantasie: "de ene dag staat hij op als dokter die de mensen in het ziekenhuis gaat genezen en de andere dag is hij politieagent die het virus gaat bestrijden." 

"Ik ben iemand zonder plannen klaar, I go with the flow, en dat blijkt vandaag alleen een voordeel te zijn. Wij genieten."

H3mLZD8bC37w1AU8fwD5WtLHbyl48cuUbdVdLKIR.jpegBakken op z'n zero waste

Marta heeft naar eigen zeggen tijd zat, en doet vandaag nòg meer dan anders aan zero waste. "We gebruiken echt alles wat we hebben. Van de aardappelschillen maken we chipjes en van de groentenschillen bouillon. Ik geniet ook echt van de traagheid in de keuken. Fer lust heel graag sandwichekes en ik kan enorm genieten van het rijsproces van deeg. We bakken in deze tijden niet alleen om het op te eten, we genieten ook dubbel en dik van het proces."

Marta koos daarom voor het Aveve-recept waldkornsandwiches, broodjes met een fijne touch dankzij de gezonde en knapperige pitten en zaden.  

wCkmBlQKf0CRtI4UMt7s3EUPUUX8ApyCskXBqL0S.jpegHoemaakjeda?

Je hebt nodig: 11g droge gist, 200g mix voor waldkornbrood en 300g mix voor luxebrood, dat allemaal gemakkelijk te halen bij Aveve. Voor de rest nog 5g zout, 40g boter en 230ml water dat gewoon uit je kraan stroomt.

Gooi alles bij elkaar voor het deeg, kneed 20 minuutjes met de hand, of 10 minuutjes met een keukenrobot. Daarna 40 minuten laten rijzen en verdelen in bolletjes van 50g. En vervolgens uiteraard: rollen als sandwiches. Tenslotte nog een eitje loskloppen en met een borsteltje verdelen over het deeg. Nog eens een uurtje laten rijzen (ja nóg eens, geduld is een schone deugd) en hup 12 minuutjes in de oven op 200 graden. Dan is het enkel nog een kwestie van het lekkerste beleg zoeken voor ertussen!

dISLytA4Oj89OkiCHXdATRzngWaBiqzZEqwyGFow.jpeg


Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Aveve. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staan, lees je hier.