Waar
kan je koffieslurpen, lunchen of snacken, én zijn je kinderen welkom? Het is
een vraag van vele slashparents die Maison Slash maar al te graag onderzoekt.
Dat doen we in deze reeks: TrippTrapproved. Samen met de iconische kinderstoel
Tripp Trapp® van Stokke® sturen we de volgende maanden enkele slashparents op
pad naar dé uitgelezen horeca-adresjes waar jij welkom bent met kinderen. En
waar het mooi is. En lekker. 

Koffie drinken met drie kinderen tussen 5 en 11 jaar oud? En allemaal met een glimlach weer buiten komen? Dat kan slashparent Liesje met haar gezin zeker! Al blijft het steeds een uitdaging om iedereen tevreden te houden met spijs en drank.

Den Doktoor

Vlakbij de Grote Nete, in Meerhout, ligt Den Doktoor. Een gezellige zaak met in de voortuin een heerlijk rustig terras. Na even twijfelen (lees: kinderen vonden het te koud) hebben we een tafeltje binnen gekozen, lekker dicht bij het speelhoekje. 

KHDmKqjdpiG2OMb3uG80BGGSct4p0EvR1Iq9OBR5.jpeg

Eens binnengekomen, waan je je in een dokterskabinet uit de jaren '60. Tof behang aan de muur, leuke meubeltjes en retro speelgoed dat meteen alle aandacht van Tuur (5) krijgt. Stiekem vinden Marieke (11) en Seppe (9) dat ook nog de max! Want welk kind speelt er nu niet graag met speelgoed waar papa en mama in lang vervlogen tijden ook nog mee gespeeld hebben?

xUZ2kSVos57DpRomv7yxfniqp9TIoMn2KwpsJDCU.jpeg

Terwijl de kinderen doktertje spelen, kunnen vader en moeder alvast een koffie bestellen. Ook voor kinderen is er keuze genoeg op de drankenkaart. Onze kinderen kiezen onder lichte dwang van hun verantwoorde ouders een bio-sapje. Leuk extraatje is het plastic spuitje dat ze bij hun drankje krijgen. Je kan je al voorstellen wat er moest getest worden als je een spuitje en een rood drankje voor je neus hebt staan.

made8zdw21C9bz0EcDnqbFqo9G5rDNNEgYAtNaV8.jpeg

Ah ja, nog een tip: ga even mee als één van je koters naar het toilet moet, want ook daar is alles ingericht zoals bij de dokter. Handen wassen aan een kraan die een chirurg gebruikt, hoe cool is dat?!

CFmWuwSJktBUkoCq3g5QnaBqJNQE8w4ujiDdP2t1.jpegThe food

De menukaart blijkt in de vorm van een voorschrift aan de muur te hangen, leuk gevonden, alleen wel vrij beperkt. Het aanbod van die dag: soep, twee soorten vlaai en bio boterhammen. Echt uitgebreid lunchen kan je hier dus niet komen doen.

r3bAvPXuGLTiL4bwYCqLnhqhbWvVLAT1JjWTN9pX.jpeg

We kiezen voor een gezonde Bo(terham), de kinderen krijgen een stuk biovlaai. Geen gemopper bij die drie, want een stuk taart is het gemopper niet waard! Ook bij de taart krijg je een toffe verrassing. De suiker komt namelijk in de vorm van een capsule (die eerst helemaal in je mond verdwijnt om vervolgens te ontdekken dat plastic niet eetbaar is). 

f8TQv8PMW3Y7S5MAznICqjTm4ELuX2pqBGr0YyJ3.jpegTripptrapproved?

Door de ongedwongen sfeer die er heerst, kunnen onze kinderen vrolijk hun gang gaan. De vriendelijke dame van Den Doktoor doet ons helemaal thuis voelen. Voor ons is een bezoekje zeker voor herhaling vatbaar, maar dan toch eerder rond het vieruurtje voor een gezellige koffie met stukje taart! Van ons krijgt Den Doktoor zeker de stempel TrippTrapproved!

dXKC2HVwO1LUpay2z7SUOq1c7QzELyPXG1eVWq1X.jpegPraktisch

Den Doktoor

Gasthuisstraat 58
2450 Meerhout

Dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag: 
open van 8:30 tot 18:00
Zaterdag en zondag: 
open van 10:00 tot 19:00
Maandag: 
gesloten

Den Doktoor op Facebookklik hier

Dit artikel kwam er in samenwerking met Tripp Trapp® van Stokke®. Deze iconische kinderstoel met tijdloos design bestaat al 40 jaar en is de allereerste ergonomische stoel die meegroeit met kinderen. Een innovatief en #parentfriendly idee dat voor een mooie interactie aan tafel en bijgevolg waardevolle verbinding zorgt tussen de ouders en kinderen. Hoe Maison Slash tegenover samenwerkingen staat, lees je hier