Dit jaar geen heerlijk maal aan een lange tafel met je geliefde framily. Mèh. Even leek het erop dat het jaar tot en mét het einde een dikke tegenvaller zou worden. Maar nee! We laten de schouders niet hangen. Lekker samen eten is dan fysiek even niet mogelijk, maar daar hebben Maison Slash en Lekker van bij ons samen iets op gevonden. We doen gewoon van koken voor elkaar! Heerlijke 'gerechjes' om te geven aan je geliefden, #vanbijonsvoorjou! Omdat liefde -zeker in België- door de maag gaat. Anne en Ingrid geven het voorbeeld en starten de warmteketting. You're in?

We kennen allemaal wel iemand die het moeilijk heeft. Los van alle kak van 2020. Iemand die het keihard verdient om uitgenodigd te worden aan die lange feesttafel vol warmte die je voor ogen had. Mensen die zich zo hard hebben gegeven in ziekenhuizen. Leerkrachten die zich dubbel hebben geplooid. Grootouders die zich eenzaam voelen. Iedereen uitnodigen thuis kan nu even niet.  Maar hen in de watten leggen zeker wel! 

Daarom starten we een warmteketting samen met Lekker van bij ons - want koken met lokale producten is extra punten! Yes, lekker van bij ons voor jou. 

Ingrid: ik kook voor papa

Ingrid: "Voor mijn papa is 2020 een absoluut kakjaar. De hartoperatie van zijn vrouw liep niet zoals voorzien, met hersenschade tot gevolg. Dat was een gigantische harde klap voor heel de familie. Maar vooral mijn papa voelt zich sindsdien erg alleen. Corona maak het er niet gemakkelijker op. De bezoekuren in het revalidatiecentrum zijn beperkt, en de kleinkinderen hebben al maanden hun oma niet meer gezien. Het is vanwege de gekende gevaren ook niet zo evident om papa aan onze tafel uit te nodigen. Hij is dan wel ons knuffelcontact, maar vanaf wanneer er iemand binnen het gezin snottert of wanneer de scholen een groter gevaar werden, stopt ons fysiek contact. Ik probeer zo goed en zo kwaad om hem op te vangen. Maar het is jugglen tussen alle andere taken door. En ja, wat kan je doen tegen eenzaamheid? Daarom werk ik met plezier mee aan de actie #vanbijonsvoorjou. Ik heb soms het gevoel dat lekker koken voor of eten delen met iemand het enige is dat écht helpt."

Ik ben geen grote chef, maar een klein beetje eten klaarmaken kan ik wel. Ik koos daarom voor een goeie tartiflette, winterse kost die het gevoel van besneeuwde bergen wat naar hier brengt. Dit recept is met spek en witloof van bij ons, én er zitten wijn en kaas in. Need I say more? 


Anne: ik kook voor mijn single vriendin Helen

Anne: "Laten we zeggen dat ik toch ook paar keer zwaar in het rood ben gegaan dit jaar, wie niet? Maar het feit dat ik een partner heb die er zo keihard voor mij is, maakte hét grote verschil dit jaar. Die steun, die knuffel, lepeltje lepeltje liggen, iemand die de boodschappen voor je doet... Dit deed mij nog harder beseffen hoe moeilijk deze k*kcorona periode is voor singles. Want het netwerk waarop zij terugvallen - vrienden, familie, collega's -  is nu net het netwerk waar er een grote streep door wordt getrokken. En daarom koos ik mijn fantastische, sterke, zotte vriendin Helen, alleenstaande mama van drie. Haar wilde ik graag een hart onder de riem steken met een versgemaakte lasagne. Ik koos voor deze pompoenlasagne met gehakt om toch een beetje verrassing te steken in deze voorspelbare lange winterdagen. Verrassend en comfortfood tegelijkertijd. 


Maak een warmteketting! 

Volg zeker onze reels op instagram om te weten wie Anne en Ingrid nomineren om de warmteketting verder te zetten. Maar schaam je ook niet om zelf een extra ketting te starten. Veel mensen hebben dit eindejaar dat extra brokje liefde nodig dat jij misschien kan missen. Dus niet twijfelen, doe mee aan #vanbijonsvoorjou.
Inspiratie nodig voor lokale recepten? Die vind je hier en masse. Zorg goed voor elkaar! ❤️

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met Lekker van bij ons. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.