Laat nen barbèkjoe een van de weinige geneugten zijn die ze ons deze zomer niet kunnen afpakken, want je kan hem gewoon doen met eender hoeveel mensen in je bubbel. (Wel niet meer dan 15, uiteraard!) Maar heb je het zo onderhand wel gehad met brochette, merguez, pellepatat en halve tomaat? Check dees BBQ-receptjes, ze vallen zowel in de smaak bij slashparents als bij de kinders en het ziet er gewoon allemaal heel erg jammie uit! Waarom wisten we dit niet gewoon al in maart? Bij deze blijft de BBQ dus nog wel een paar maanden staan.

Nacho's met kip

Chips, dat krijg je makkelijk verkocht aan kinderen, en ook aan ons. En al zeker in deze versie! De kip bak je voor op de barbecue. Daarna is het het enige taakje dat nog rest, het stapelen van de ingrediënten. Een laagje nacho's, een laagje kip, een laagje tomaat, een laagje bosui en vooral een goeie laag cheddar. En hop, de gril op! Een milieuvriendelijk alternatief voor zo'n aluminiumbakje dat ook bestendig is tegen de hitte van een BBQ, we vonden het niet.  Maar we houden in ieder geval onze ogen open!

Bron: Lekker en Simpel

De banaan

Voor de zoetekauwen is dit dessertje een ware droom. Super simpel, niet crazy ongezond, en kei lekker. Leg de banaan met schil enal in een bootje van aluminiumfolie. Maak een snee in de lengte waarin je pure chocolade en marshmallows steekt en leg hem op de BBQ. Kinderen kunnen de banaan afwerken met stukjes hazelnoot, volwassenen met een scheutje amaretto. 

Bron: Uit Pauline's Keuken 

Ananas en bacon 

We willen niet controversieel zijn ofzo, maar spek en ananas op de BBQ? You must try! Al zeker als jij team pizza Hawaï bent. Deze is zo lekker, simpel en ideaal als aperitiefhapje. het enige wat je nodig hebt, is... you guessed it: ananas, spek en barbecuesaus.

Bron: BBQ Junkie

Boterige maïskolven

Dit is dé manier om ook groenten op te nemen in het BBQ buffet. Je kan ze ofwel besmeren met gewone boter of zoals in dit receptje met een zelfgemaakte chili boter. Doordat je de maïs al op voorhand kan koken, hoeven de kolven ook niet te lang op de barbecue te blijven liggen. Ideaal voor die ongeduldige koters. Let natuurlijk wel op voor kleine wilde kinderen die rondrennen met scherpe spiesjes. We don't want that!

Bron: Eatwell 101

Marshmallow dessertje met chocolade en framboos

Dit decadent bommeke is super easy en overheerlijk. Leg de marshmallows samen met de chocolade en de frambozen in een bakje en grillen maar. Schep het leeg met een koekje of gewoon met een lepeltje. Let wel op, met deze moet je snel zijn, want in een paar tellen is dat bakje al leeg.

Bron: Made by Ellen