Ijsjes maken met je kroost wil zeggen fristi, limonade of appelsiensap in een vormpje en de diepvries in. Maar hey, we vonden ook een alcoholische variant voor de mama's en papa's. Skip dat glaasje wijn of die lekkere cocktail als aperitief en ga voor een boozy ice pop, ijsjes waar je een beetje zattekes van wordt. Haal de blender alvast uit de kast en vul de drankkast bij, want je gaat ze allemaal willen proberen! De kinderversie, want we zien de jaloerse snuitekes al voor ons, maak je gewoon zonder alcohol en verwissel je best niet met de jouwe in de diepvries. 

Gummibeertjes en vodka, say what?!

Een doorschijnend ijsje gevuld met gummibeertjes? 100 procent Instagramproof en ook nog eens mega lekker. Dit is er eentje voor al wie fan is van snoepjes en vodka. En niet alleen voor die 20-jarige fuifbeesten, ook voor mama's die blij zijn dat het vrijdag is, is zo'n ijsje een klein gelukske. Hier alle stapjes op een rij.

Bron: A spicy perspective 

Vergeet zout bij tequilla, voortaan mix je het met watermeloen

Wat is er verfrissender dan een watermeloen? Een watermeloenijsje, duh! Jaag het roze fruit door de blender en doe er een scheutje (of iets meer als je het echt nodig hebt) tequilla bij. Als laatste een beetje limoensap en there you go: het ideale dessertje voor een thuisblijfvakantie. Check hier hoe je zo'n ijsje maakt.

Bron: Muy Delish

Aperol Spritz maar dan anders

Een typisch aperitiefke die Aperol Spritz, dus geef er dit keer eens een gekke twist aan! Giet wat Aperol en Processo niet in een glas, maar in een ijsjesvorm en doe er wat appelsiensap bij, zo bevriest het sneller en sta je niet na één ijsje al op je kop. Stop er voor de look een stukje appelsien in en invriezen maar! Geen fan van appelsiensap? Rabarber- of pompelmoessap zijn perfecte alternatieven! Het hele recept vind je hier

Bron: Palm Springs Style

Wakker worden met een Latte macchiato bourbon ijsje

Misschien niet zo'n aanrader voor in de ochtend, maar wel perfect om die saaie tas koffie op het einde van een gezellige avond te vervangen door iets origineel. Koffie, room en bourbon, dat is wat je moet mixen in de blender. Koud kan het niet worden en je geniet er ook nog eens langer van dan een normale kop koffie. Hebben we de koffiezot in jezelf volledig doen opstaan nu? Check hier het recept!

Bron: Endless Simmer

Zoete ijsjes met wijn

Een zoet wit wijntje, daar kan je nooit iets verkeerd mee doen. Mix er wat appelsiensap en perzik door, zet enkele uurtjes in de diepvries en het eindresultaat is nóg beter dan het sowieso al was. Ben je meer voor rosé? Ga je gang, minstens even lekker! Het recept kan je hier terugvinden. 

Bron: Live Love Texas

(Pittige) bloody mary

Meer een zoute- dan een zoetebek? Geen probleem: tomatensap, vodka en limoensap mengen, een paar uur in de diepvries en de bloody mary ice pop is geboren. Als het allemaal een beetje pittiger mag, kan je er nog een paar druppels tabasco aan toevoegen en als stokje kan je kiezen voor een selderstengel. Hier vind je het stappenplan. Bron: Live Love Texas

Bourbon en munt: match made in heaven

Mint Julep is een cocktail die meestal wordt gemaakt met bourbon, suiker, munt en crushed ice. Heerlijk, maar lang niet zo amusant als de ijsjesversie. Stel je deze combinatie eens voor op een stokje. Super zoet en tegelijkertijd die frisse munt ertussen. Lekker ruiken doet hij sowieso al! Hier vind je hoe je dat voor elkaar krijgt!

Bron: Honestly Yum

Tropische vibes met pina colada ijsjes

Pina pina colada oh oh, lambada oh oh, que nada oh oh, want ik wil enkel jou. Inderdaad deze willen we. Lekken van een tropisch pina colada ijsje en de voetjes ontspannen in een plastic zwembadje: op en top 2020 vakantiegevoel in eigen tuin. Ananas, kokosmelk, yoghurt en rum is wat je nodig hebt. Als resultaat een creamy, zoet en fris ijsje. Hier alle stapjes. 

Bron: Cooking on the front burner

Fruitijsjes met sangria

Sangria fan? Ook aan jou hebben we gedacht. Zo'n lekker drankje vol fruit is misschien wel een van de beste dingen die er zijn. Zo'n ijsjesversie mag dus niet ontbreken. Grijp een fles witte sangria (of de rode versie voor een iets minder fancy, maar even lekker eindresultaat) en neem eens een kijkje in de koelkast. Kiwi, perzik, aardbei: smijt het erbij. Mix het fruit niet maar steek het in schijfjes mee in het vormpje. Instagramapproved en net zoals bij een echte sangria. Het volledige recept vind je hier

Bron: Pure Wow

Keiveel zin gekregen in al die frisse ijsjes, maar nog geen ijsjesmaker in huis? No worries hier bestel je er één!

HEADER: Muy Delish