Hoihoi! Op reis gaan naar het buitenland lijkt plots net iets minder vanzelfsprekend dan anders. Maar no worries! Blijf jij deze zomer binnen de grenzen van ons wondermooie belgenlandje, dan brengt Maison Slash wel wat buitenland tot bij jou. De hele wereld met alles erop en eraan simpelweg in je eigen kot! Om de tijd van je leven te hebben, hoef je helemaal niet ver te reizen. Dat bewijzen we met dit geslaagd tripje naar Nederland. Goeie Hollandse kost, leuke spelletjes en Hollandse hits. Dat staat er deze week op de planning. Meer moet dat niet zijn!

Hollandse nacho's uit de oven

Nachos? Huh da's toch Mexicaans? Ja, klopt maar er bestaat ook een oer-Hollandse nachoschotel van! Deze variant bevat rode biet en is onweerstaanbaar lekker én mega Hollands. Zelfs diegenen die al moeten kokhalzen bij het idee van rode biet moeten hier echt eens een hapje van nemen! Benieuwd? Check het recept hier!

Bron: Chickslovefood

Stamppot. Met zuurkool. En rookworst.

Als we een dagje Holland organiseren, gaan we er helemaal voor. Een stamppot als hoofdgerecht, kan dus absoluut niet ontbreken. Dit recept verwerkt er zuurkool en rookworst in. Pattatten, zuurkool, rookworst en appel ... Hollandser dan dit zal het niet worden, haha! Velen vinden zuurkool een wintergroente, maar door de frisse touch van de appeltjes in het recept, is het ook heel erg jammie voor in de zomer.

Bron: Lekker en simpel

Stroopwafeltiramisu

Stroopwafels, een wereldbekend koekje met Hollandse oorsprong. Dit recept verwerkt de koekjes in een tiramisu. Hoe lekker klinkt dit? Hmmm! En 't ziet er nog ook nog eens kei goed uit. Handigheidje: je hebt er maar 5 ingrediënten voor nodig.

Bron: Chickslovefood

Jammie: een zomerse Limburgse kriekenvlaai

Zo'n kriekenvlaai komen we geregeld tegen bij ons bezoekje aan de lokale bakker, maar 't is wel een typisch Limburgs dessert. Heb je het ooit al eens zelf gemaakt? Want da's pas genieten! Je kan lekker creatief zijn met het deegpatroon, leuk met de kiddo's! Check het recept met krieken hier.

Bron: 15gram

Kaas, duh!

In Nederland is de kaasplank bijna standaard aanwezig na een feestelijke maaltijd. Aangezien het leven sowieso al één groot feest is, zal een kaasplankje nu ook wel lekker smaken. Wij gaan altijd all the way (je kent ons nu toch wel al?). Daarom kiezen we niet voor een gewoon kaasplankje, nee. Maak kennis met de kaasplanktaart. Jawaddedadde, dat ziet er weer cool uit! Hoe je dit in elkaar flanst, ontdek je hier.


Bron: Allerhande

Funfunfun met oud-Hollandse spelletjes

Hebben die snotneuzen van jou nét iets te veel energie vandaag? Laat ze oud-Hollandse spelletjes spelen, da's lekker intensief! Waarschijnlijk herken je er wel een paar vanuit jouw kindertijd. In Nederlands zijn deze spelletjes echt het van het op kinderfeestjes! Fyi: ook volwassenen beleven hier dolle pret mee, haha! Hieronder kan je inspiratie opdoen voor een actieve spelletjesnamiddag met je bubbel. We beloven je een groooote portie gelach en gegier!

Zaklopen

 Jutezakken. Meer heb je niet nodig. Laat twee teams met elkaar racen. Je kan er een heel parcour van maken, dan heb je ook pionnen. De eerste over de finishlijn wint uiteraard!

Koekhappen

Maak stukjes koek vast aan een draad en hang die draad op. Laat iedereen (eventueel geblinddoekt) eronder staan met de handen op de rug en happen maar! De eerste die de koek kan opeten wint. Houd zeker je camera bij de hand, grappige kiekjes gegarandeerd!

Eierlopen

Benodigdheden: een ei, een lepel en heel veel evenwicht. Leg het ei in de lepel, steek de lepel in je mond en race met elkaar. De eerste over de finish of diegenen die het ei het langst kan laten leven, wint!

Blikgooien

Zet een stapelblikken in de vorm van een piramide op tafel. Probeer ze met een (stoffen) balletje omver te gooien. De winnaar is degene die de meeste blikjes laat vallen. Heel simpel en heel leuk!

Stoelendans

De stoelendans is áltijd een succes! Zet de stoelen in een kring en zorg ervoor dat er één stoel minder staat dan dan dat er deelnemers zijn. Speel een lekker nummer af en laat dans in cirkels om de stoelen heen. Wanneer de muziek stopt, moet iedereen zo snel mogelijk gaan zitten. Degenen die geen stoel heeft valt af. Zo ga je door totdat er een winnaar is.

Je krijgt maar niet genoeg van die grappigespelletjes en je wil alleen maar meer en meer en meer? Hier vind je nog een heleboel spelletjes!

Touwtje trekken

Een spelletje voor die met spierballen! Fix een touw, twee teams en een middenlijn. 3, 2, 1 start: trekken maar en klaar is kees! De eerste die over de lijn getrokken wordt,verliest.


Hollandse meezingers

Om tijdens de stoelendans in thema te blijven, kan je deze YouTube-playlist afspelen. Die zit vol Hollandse tophits, onder andere van André Hazes, Gers Pardoel, Marco Borsato, en Suzan&Freek. 

Nu we tijdens corona minder kunnen reizen, kan je gewoon doen alsof je op reis bent! Ook geweldig leuk voor de kinderen. Ontdek hier typsich Hollandse recepten!