We doen misschien van staycation, maar we maken er allesbehalve een saaie zomer van! Voor sfeervolle momenten in de tuin of op de camping mòet je echt eens van kampvuurke doen én -waarom niet- buiten koken op een echt vuur. Alles wat je in de buitenlucht klaarmaakt, smaakt op één of andere manier twintig keer beter. Maar wathebjenodig voor een vuurkestook-maaltijd en hoe begin je eraan?  De experts van A.S.Adventure hielpen ons in de zoektocht naar de perfecte buitenkook-uitrusting.


Bron: A.S.Adventure

We snappen je instant enthousiasme, maar gaan nu niet gewoon los eender waar een vuurke stoken. Dat is niet alleen gevaarlijk, er is gewoon een veel gemakkelijkere oplossing. Enter de vuurschaal. Helemaal proof om in je tuin  (of op een ander leuk, legaal plekje ) een kampvuur of een buitenkooksessie te houden.

Voor de buitenlucht-maagd: een vuurschaal is een grote schaal met een ondersteunende voet en gemaakt van vuurbestendig materiaal. Op deze manier kan je tijdens de zomer in de tuin een veilig kampvuur maken zonder dat je gazon verbrandt of dat je de controle verliest. Marshmallows en kampeerstoeltje erbij, en chillen maar! Ook op de wat frissere avonden, is dit kei leuk! Gewoon een dekentje erbij pakken, super gezellig.

Iedereen kan een vuurke maken!

Niet bij de jeugdbeweging gezeten en geen idee hoe je zelfs aan een vuur begint? Geen paniek, vuur maken is easy peasy. Hier vind je massa's tips om de vonk te laten overslaan. Ga je voor vollediger avontuur? Weg dan met de lucifers of aanstekers. Schaf je als de bliksem een  magnemsiumstick aan, een absolute musthave voor ouders die a. indruk willen maken bij hun kinderen, b. hun kinderen even willen bezighouden (het duurt de eerste keer even voor je het in de vingers hebt), c. absolute pro's en vooruitziende mensen zijn.  

Bron: vuurschaal,  magnesiumstick ,  buitenkookpot

Van avontuurlijk zijn, krijg je honger

Bron: A.S.Adventure

Flakkert je vuurtje intussen lekker in de wind? Dan ben je klaar voor de next level: buiten koken op echte vlammen. Je hebt hiervoor nodig: een vuurschaal - ha, handig, die heb je intussen! Als je je ook een grillplaat aanschaft, kan je erop grillen, roosteren, braden en zelfs thee zetten! Dit is een vuurschaal mét grillrooster. Die kan je dus als kampvuur én barbecue gebruiken. Ook een aanraderke: de  buitenkookpot. De pot plaats je tussen het gloeiend hout, op het rooster of hang je met behulp van een driepoot boven het vuur.

Heb je een buitenkookpot? Dan kan je daarmee bijvoorbeeld een lekker soepje, stoofpootje, risotto of chocomelkske maken. Hier vind je allerlei recepten die je met pot of pan op een kampvuur kan kokkerellen! Wat je nog met een vuurschaal kan klaarmaken: aardappel in de schil met een klontje kruidenboter, worstjes of stukjes brood met eventueel wat kaas op een stok prikken en boven de vlammen houden, ... De opties zijn eindeloos. En uiteraard: vergeet de marshmallows niet! Een lekkere klassieker waar alle kinderen (en volwassenen) fan van zijn. Nu nog leuke kampvuurliedjes of een gitaarmomentje dabei en gezelliger dan dat kan het echt niet worden! Genieten van het eten, de buitenlucht en elkaar. Wa wilt ne mens nog meer?


Bron: A.S.Adventure

Safety (en onderhoud) first

Je vuurschaal onderhouden? Simpel! Gooi na gebruik de resten weg en overdek de schaal wanneer je haar niet gebruikt. Gebruikssporen zullen er wel op te zien zijn, maar dat hoort erbij. Zijn er kleine kinderen in de buurt? Hou dan natuurlijk altijd een oogje in het zeil. En oh ja, vergeet geen emmer met water of zand in de buurt te zetten, je weet maar nooit.


Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met A.S.Adventure. Check zeker hun keukenuitrusting om buiten te koken. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover samenwerkingen staan, lees je hier.