Ijspralines zonder ijs? Je zou het niet zeggen, maar het kan! Je vervangt het ijs gewoon door gezonde bananen en je maakt ze lekker zelf. Bye bye quarantainekilo's! Duik samen met je koter de keuken in, want hiervan gaan zijn/haar ogen blinken van hier tot in China. Het is alvast een receptje om bij te houden wanneer je vrienden weer komen bbq'en, of wanneer je kleine snotneus weer een verjaardagsfeestje mag geven. Maar voor nu: boef ze gewoon allemaal lekker zelf op. 

Wathebjenodig? 

  • Bananen (zoveel als dat je ijspralines wil)
  • Chocolade (puur, melk, wit: your choice!)
  • Extra: quinoa pops 

Hoemaakjeda? 

Stap 1

Neem een banaan (of meerdere als je zin hebt om je eens volledig te laten gaan), snij hem in niet te dunne, maar ook niet te dikke schijfjes en stop ze in een zip-plastic-zakje. Zorg dat je ze verspreid, zodat ze niet aan elkaar blijven plakken. Steek ze in de diepvries en laat ze daar een uurtje bevriezen. Ben je een enorme zoetebek? Dan kan je er ook voor kiezen om twee schijfjes banaan op elkaar te leggen met daartussen een laagje pindakaas!

Stap 2

Zijn de bananenschijfjes bevroren? Laat ze dan nog even liggen! Maar begin alvast aan het smelten van de chocolade. Dat doe je au bain-marie, of voor de luieriken gewoon lekker gemakkelijk in de microgolfoven. Een vijf-tal repen zijn meestal voldoende voor twee bananen. En chocolade op overschot? Zoek de pottenlikker en de volgende stap kan je wel raden. Stap 3

Haal de schijfjes uit de diepvries en dop ze in de chocolade. Leg ze op een bakpapiertje en voilà, as simple as that! Werk ze eventueel af met wat quinoa pops. Ja ja, banaan én quinoa, wat een gezonde boel zijn die ijspralines hier eigenlijk? En in het beste geval neem je ook nog pure chocolade, die kon toch enkele gezondheidsvoordelen opleveren, niet? 


Let wel op als je koters zich met deze stap bemoeien: de bananen smelten snel, dus het onderdompelen moet in een vitesse hoger gebeuren. Wordt de chocolade mooi hard rond de banaan? Dan ben je perfect bezig. De quinoa pops strooi je er het beste op wanneer de chocolade nog warm is. Alle bananen bedekt met een heerlijk laagje chocolade? Nog even geduld, je kan er écht bijna van smullen maar eerst: nog een uurtje in de diepvries. Stap 4

Zestig minuutjes om? Ren naar de diepvries en neem er eentje, of twee of drie... En smullen maar!