Soms heb je in je koelkast nog zo een enkel ingrediënt liggen, schreeuwend om wat aandacht, waarvan je totaal niet weet wat je er nog wil of kan mee aanvangen. Aangezien we hier voorstanders zijn van zero waste in elke kast van je huis, trekken we dat uiteraard door tot in de koelkast en maken we van een eenzaam ingrediënt dé smakelijke winnaar van het weekmenu, in vier varianten. Deze maand: een bakje paddenstoelen.

Niks zo lekker herfstig en klassiek als een toast champignon! We houden wel van herfstig en klassiekers, zolang er maar een gezond en lekker (dat mag je ook letterlijk nemen!) Maison Slash hoekske af is. Dus zochten wij hier voor jou beste slashparent, want de meeste koters lusten helemaal geen sjampinjons, 4 toffe receptjes voor een toast champignon die net wat anders is. Lekkerlekker! En wist je trouwens dat champignons dé remedie zijn tegen herfstmoeheid? Check this!

met smeuïge brie 

blWR1PbOp9TsY8tkhXriU5dZuvvLXtVYc1ZfH0fH.jpeg

(Marielle in de keuken)

No way dat je met een combinatie van brood, kaas en champignons de verkeerde weg op gaat! Lekker hartig ding, deze toast met brie en paddestoelen. Veel meer heb je er niet voor nodig. Wat kruiden, knoflook, rucola om de boel af te werken en je bent klaar. Het volledige recept vind je hier. Voor wie het niet heeft met brie kan ook altijd een andere kaas er tussen gooien. Wij zijn bijzonder fan van de variant met een blauwe kaas!

Met hummus en bieslook

UiRfo6S6bM4QcZ8qZlD4FvAp5BSwRkpKmF9zsJQI.jpeg

(Feel good by food)

Wie zot is van hummus én champignons gooit ze gewoon op een hoopje op een paar lekkere dikke sneden brood en happen maar! En hummust dat ook alweer? (#mopjeflauwmopje) Check het volledige recept hier!

tussen een taco met avocado

plWTLGgP6Lp89PrRlfhlIXBaV46S30xehTd7APSn.jpeg

(Half Baked Harvest)

Aha, dit is wat ze vreemd gaan met paddenstoelen noemen! Want wie heeft ooit al zijn zwammekes gegeten in een taco? Avocado, ja. Chilipepers, ja. Champignonès? Jodelanietie! Maar het kan dus wel, en het ziet er nog keilekker uit. Ook niet onbelangrijk. You wanna try? Check dan hier het recept. En laat ons zeker weten wat je ervan vond!

In een polenta frakske

L0ES1lhkqXTpZXw1d7tbRIrLy4fBIESKdymkR513.jpeg

(Cookameal.

Want, zoals we hierboven al aangaven, het hoeven niet altijd boterhammen te zijn waar je wat vers gebakken bosvruchten op smijt. Je kan al eens zottekes gaan en een toast champignon maken met polenta. Polentwa? Dat is een Italiaans product op basis van maïsgriesmeel waar je heel wat mee aan kan. Zoals een toast champignon maken bijvoorbeeld. Wil je deze graag op je bordje serveren? Het volledige recept vind je hier!