Wilde goestingskes, we hebben ze allemaal wel eens. De één al wat vaker dan de ander, maar hey, dat is oké! Speciaal voor jullie zorgen wij voor easy peasy receptjes die jullie wilde goesting tegemoetkomen! Deze keer hebben we wat lekkerzzzz voor de appeltaart- en of pizzalovers. We zwierden die twee samen en maakten... *tromgeroffel* appelpizza!


wathebjenodig?

                    • 1 vel bladerdeeg
                    • 3 appelen (best Jonagold, Cox of Gala)
                    • 10 à 20 g vanillesuiker (20 g voor de zoetekauwen onder ons)
                    • citroensap
                    • 1 vanillestokje (of extract, werkt ook!)
                    • 85 ml room
                    • 85 ml melk 
                    • 45 g suiker
                    • 3 eigelen + 1 ei
                    • notenmix (walnoot, amandelen, cashew, ...)

                    Oedoededa?

                    De bodem

                            1. Leg het bladerdeeg op een ovenbestendige plaat/schotel/... en prik met een vork gaatjes.
                            2. Bestrijk het vel met een losgeklopt ei, zo wordt het mooi goudbruin.
                            3. Bak gedurende 20 à 25 minuten op 200°C (of volg de instructies op de verpakking).
                            4. Klaar? Laat hem dan afkoelen tot de rest klaar is.

                            TIP! Als je de bodem blind bakt (zonder toppings dus), leg je er best iets zwaars op zoals bakparels. Maar je kan ook creatief zijn en ongekookte rijst gebruiken!


                            De appelen

                            1. Schil de appelen en snijd ze in schijfjes.
                            2. Sprenkel wat citroensap en de vanillesuiker over de appels.
                            3. Bak de schijfjes tot ze goudbruin en een beetje slap zijn.
                            4. Zet ze aan de kant tot je klaar bent met de rest!


                            De saus

                            1. Doe de room en de melk in een pannetje en zet het op een zacht vuurtje.
                            2. Snij het vanillestokje doormidden en schraap de zaadjes er uit. Doe ze bij de room/melk.
                            3. Doe de 3 eigelen in een kom en voeg er de suiker bij.
                            4. Klop tot je een witte, vloeibare substantie krijgt (ruban).
                            5. Doe 4 (ja 4!) eetlepels van het room/melkmengsel bij de ruban, mix even en doe het dan weer in het pannetje met het room/melkmengsel
                            6. Laat de saus indikken, maar laat ze zeker niet te warm worden! Dan gaat ze schiften.


                            Alle elementen klaar? Dan is het tijd om alles bij elkaar te zwieren! We beginnen met de saus, zoals bij een echte pizza. Bestrijd de bodem rijkelijk met de vanillesaus en leg er dan de appeltjes op. Dat kan lukraak, maar je kan ze ook van binnen naar buiten laten cirkelen (zoals op de foto) en dan lijkt het een roos! Afwerken doe je met de notenmix. Hak ze zo klein als je zelf wil, en doe de 'salt bae' move et voilà! Klaar is kees, tijd om te smullen!

                            TIP! Heb je nog saus over? Dan kan je ze nog op de bovenkant sprenkelen voor wat extra smaak!


                            Toch liever een bitesize versie? Kan! Want wij haalden hier onze inspiratie.