Zot van taart, maar als je er nog maar naar kijkt komen de kilo's er al bij? Wat als er taart zou zijn waar je je de hele tijd, zonder enig schuldgevoel, mag aan vergrijpen?  En wat als we zouden zeggen dat dat dus echtig waar bestaat? En dat dat niet eens zo moeilijk is om zelf te maken! Wij hebben voor jou de loempiataart. Hoe simpel en lekker en schoon het ook allemaal kan zijn...

wat heb je nodig?

 • sesamolie
 • 400g kipfilet, in fijne stukjes gesneden
 • 3 eetlepels sojasaus + nog wat extra om bij de taart te serveren
 • 400g fijngesneden wokgroenten: sojascheuten, Chinese kool, taugé, platte bonen, worteltjes, ... (als je het snel wilt dan kan je ook gewoon een zak met voorgesneden wokgroentjes kopen)
 • 8 vellen filodeeg
 • 3 eieren
 • wat ongezouten pinda's of cashew noten (een handjevol)

Hoe maak je da? 

 1. Verwarm de oven op 175°.
 2. Verhit je wok met wat sesamolie.
 3. Bak de fijngesneden kip in de wok met 1 eetlepel sojasaus. Roer geregeld om.
 4. Als de kip bijna gaar is voeg je de fijngesneden groenten en nog een extra eetlepel sojasaus toe. Roer nog steeds geregeld om.
 5. Neem een grote springvorm (ongeveer 24cm) en leg er een vel filodeeg in. Het volgende vel leg je met een punt in het midden van onderste vel. Doe dit met nog 5 andere vellen, helemaal rond, tot wanneer de zijkanten en de rand van de vorm helemaal bedekt zijn met de vellen filo. De vellen mogen over de rand hangen.
 6. Schep de groenten en kip over de bodem.
 7. Klop de 3 eieren en een eetlepel sojasaus los en giet dit mengsel over de kip en de groentjes.
 8. Hak de noten fijn (niet malen!) en strooi dit er boven op.
 9. Plooi nu de overhangende vellen filodeeg toe en leg nog een laatste vel over het geheel. Zorg dat de taart helemaal bedekt is.
 10. Bestrijk de taart met wat sesamolie.
 11. De taart mag nu voor 45 minuten in de voorverwarmde oven. Opgelet! Zet de taart onderaan in de oven, zodat de bovenkant niet te bruin wordt. 
 12. En??? Dat ziet er toch lekker uit, hè! Bravo!

Graag wat anders dan kip in de taart? Dat kan! Laat jezelf volledig gaan met tofu, varkensvlees, zalm, ... En met de groenten kan je ook keihard je zin doen.

(credits header: chickslovefood)