Waarschijnlijk was er een tijdje geleden iemand die dacht: "Hmm, ik heb vandaag precies twee goestingskes. Pizza's én wafels. Foert: ik combineer ze gewoon!". En die persoon werd zomaar efkes onze held van de dag.  Wij zijn al hélemaal fan van het idee op zich, maar het wordt nog beter want deze wilde goesting is klaar in 1,2,3. Praise the waffle lord. 

En als je dacht dat daarmee 't goeie nieuws al stopte, nope! We zijn vrijgevig vandaag. Dit receptje is ook nog een #parentfriendly hack. Het is sowieso een succes bij de kinders en je hoeft er helemaal geen keukenprins(es) voor te zijn. Mega win-win hier zo.

wat heb je nodig?

  • Pizzadeeg (grote rol of mini-pizza-deegrolletjes)
  • Tomatensaus
  • Mozzarella kaas
  • Vulling voor de pizzawafel (bv: pepperoni, champignons, ham, paprika ...)
  • Een wafelijzer 

Hoe maak je da?

Wij maken da gelijk niks! Een easy peasy recept speciaal voor de guilty pleasure momentjes.

Stap 1: Bij de mini-pizzadeeg-rolletjes neem je 1 pizzadeegje en snij je deze door midden, zodat je hem nadien kan opvullen. 

Voor de grote pizzadeeg-rollen snij je er enkele repen uit, zodat je deze kan toeplooien tot een klein vierkantje of cirkeltje dat uiteindelijk jouw pizzawafel gaat worden.

GgA73EU0HECJQP7dWehTr12a6t8YU0SedS3LKxsh.png(foto's via Pillsbury en Complete Recipes)

Stap 2: Je vult de pizzawafel op net zoals je een normale pizza zou maken: tomatensaus derop en dan alles wat op jouw droompizza te vinden is! Laat de creativiteit maar los.

Voordat je de repen uit het grotere pizzadeeg toe plooit, leg je eerst ook de gehele pizzavulling op één kant van de deeg-strook. Daarna plooi je de andere kant erover en zorg je ervoor dat het 1 geheel wordt door de kanten wat aan elkaar vast te kneden.

Stap 3: Je legt nu gewoon de toegeplooide pizzawafels op het wafelijzer en laat ze zo'n 3 minuten bakken. Hupsa, klaar!

Nadien kan je de pizzawafels nog opdienen met wat tomatensaus erbij. Enjoy!