Wilde goesting wil evenveel zeggen als eens een serieuze scheve schaats rijden met eten. Waarom eens geen taart bij het ontbijt? En dan nog wel een bounty ontbijttaart, maar dan wel de gezonde versie. Keilekker en succes gegarandeerd! Want het hoeven niet altijd bokes met choco te zijn. En wie wil er nu niet scoren bij zijn kinderen met taart bij het ochtendgloren.

Wathebjenodig?


Voor de bodem

  • 225g havervlokken
  • 95g noten (ik gebruikte pecannoten, maar je kan het ook met andere noten doen)
  • 4 eetlepels agavesiroop
  • 100ml kokosolie
  • 10g kokosrasp
  • 10g cacaopoeder

Voor de bounty laag

  • 300g verse kaas (platte kaas of kwark)
  • 100g kokosmelk
  • 6 gelatine blaadjes
  • 6 eetlepels water
  • 2 eetlepels agavesiroop (als je het zoeter wil, doe je er meer in)

hoemaakjedat?

De bodem

  1. Verwarm de oven op 170°.
  2. Doe de havervlokken en de noten in de blender en maal tot je een soort meel hebt.
  3. Voeg de agavesiroop, de kokosrasp, het cacaopoeder en de kokosolie toe.
  4. Kneed alles goed tot je een mooie deegbal hebt.
  5. Bekleed de bodem van een springvorm of neem een andere ronde vorm en leg er bakpapier in.
  6. Zet het baksel 25 minuten in de voorverwarmde oven.

De bounty laag

  1. Meng de verse kaas met de kokosmelk en de agavesiroop.
  2. Laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water.
  3. Verwarm 6 eetlepels water (NIET koken!) en los de gelatineblaadjes hierin op.
  4. Meng de gelatine onder het kaasbeslag.
  5. Giet het beslag over de bodem.
  6. Zet de taart voor minstens 3 uur in de koelkast.
  7. Werk af met geraspte chocolade en kokos.
  8. Klaar is deze Kees!