Wilde goestingskes, we hebben ze allemaal wel eens. De één al wat vaker dan de ander. De andere al wat vettiger of zoeter dan de ene. Maar hey, dat is oké, we love you all! Dus zorgen wij voor easy peasy receptjes die al jullie wilde goestingen tegemoet komen! Deze keer hebben we een variant op de lekkere, krakende popcorn van in de cinemazaal, maar dan voor tijdens een heerlijke bbq. Hou je vast, want je gelooft het heel waarschijnlijk niet... Wij maakten popcornsalade!

Wathebjenodig?

Om de popcornsalade naar je eigen smaak te krijgen, kan je een grotere hoeveelheid van de ingrediënten toevoegen of juist iets minder gebruiken. Je kiest dus lekker zelf, wat of hoe en hoeveel!

OvAEXWHiDlzHPym204Rvg9DkOAP1t6zGTpDQarlH.jpeg

  • 40 g geraspte wortelen
  • 100 g selder in stukjes
  • 2 eetlepels bieslook (gesneden)
  • 120 g geraspte cheddar kaas
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 20 g gebakken spek
  • 45 g popcorn (voor 't gemak koop je een kant en klaar zakje, voor de 'fancygheid' maak je de popcorn helemaal zelf)

oedoededa?

Net zoals bij andere salades, smijt je alles in een grote kom. Makkelijker kan haast niet! Je begint best met de groentjes en de kaas. Je mengt alles onder elkaar en dan voeg je de mayonaise toe. Meng alles tot de mayonaise goed verdeeld is. Voeg dan de stukjes spek toe. Nu is het tijd voor de popcorn. Begin met een beetje en voeg toe naarmate je mengt. Meng de popcorn voorzichtig onder de rest en klaar is kees! Tijd om de popcornsalade op tafel te zetten en te smullen. Heerlijk als bijgerecht bij de bbq!

ivlt3ZcckjEWvqbojnTKrHjgMFN68C0zpWJStQbT.png

HEeBP7uk4Ooi2LNLu0ciOPe8KCx8ZTqDwP1l4OX4.png

We haalden hier onze inspiratie. De benodigdheden zijn dus omgerekend van cups naar gram, maar feel free om zelf nog wat toe te voegen of af te nemen.

vKri8gntUDSnRTsKDXnIXNLbC67dkUJKcKGhml05.jpeg

Oh ja, we hebben er weer een video van gemaakt! Bekijk hem hier!