Wilde goestingskes, we hebben ze allemaal wel eens. De één al wat vaker dan de ander. De andere al wat vettiger of zoeter dan de ene. Maar hey, dat is oké, we love you all! Dus zorgen wij voor easy peasy receptjes die al jullie wilde goestingen tegemoet komen. Als in: we maken een taart die door sushi lovers zeker geapprecieerd zal worden. We leggen je gaarne uit hoe je je eigen sushi taart kan maken, ja echt!

Wathebjenodig

Voor deze taart gebruik je best een springvorm van 20 cm. Zo kan er 4 à 5 man van smullen! Wil je een grotere taart maken? Hou er dan rekening mee dat je meer ingrediënten nodig hebt.

  • 125 g sushi rijst
  • 2 en halve el rijstazijn
  • 2 nori vellen
  • 1 tl suiker
  •  Een halve tl zout
  • 2 el mayonaise (kan ook Japanse zijn)
  • Een beetje wasabi pasta
  • 1/4 komkommer
  • 1 rijpe avocado
  • 150 g rauwe zalm
  • Een handje sesamzaad


Oedoededa?

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Verwarm tegelijkertijd de suiker, het zout en de rijstazijn op een laag vuurtje. Voeg dit mengsel toe aan de rijst en laat het afkoelen. Snij de avocado en de komkommer in plakjes en de zalm in blokjes. Dan meng je de mayonaise met de wasabi. Nu is het tijd om samen te stellen! We beginnen met een nori vel (op maat van de vorm gesneden). Verspreid de helft van de rijst over het nori vel en druk goed aan. Smeer de rijst in met een laagje wasabi-mayonaisemengeling en voeg dan de plakjes komkommer en avocado toe. Herhaal deze stappen nog een keer en werk af met de blokjes zalm en de sesamzaadjes. Hoe makkelijk was dat?!

TIP! Zet hem best nog even in de ijskast voor je hem opsmikkelt, dan wordt het iets steviger.


(Header en foto's: lekkeretenmetlinda.nl)