Soms, heel soms hebben we al eens een wilde goesting in een hartig boefke. Op barre, donkere februaridagen wil je het allemaal vettig en vooral goe kazig. Voor zulke dagen is de lasagnekroket uitgevonden. That's right, één van de lekkerste ovenschotels uit de Italiaanse keuken omgetoverd in een smakelijke frituurhap. Of hoe the best of both worlds plots binnen handbereik ligt! 

Wathebjenodig?

  • 1 teen knoflook
  • 1 ui 
  • 450 gram gehakt
  • 00 ml tomatensaus
  • 2 handen geraspte mozzarella
  • 125 gram bloem
  • 180 gram paneermeel
  • 4 losgeklopte eieren
  • 8 tot 10 vellen lasagne vellen
  • 1 fles zonnebloemolie
  • Peper en zout

Hoe maak je da?

  1. Neem een pan en zet deze op een medium-hoog vuur. Doe wat olijfolie in de pan en snijd ondertussen de ui. Wanneer de olie heet is bak je hierin vers ui en pers je de knoflook in.
  2. Na een minuutje bakken doe het gehakt bij de ui en de look. Wanneer het gehakt volledig gebakken is, voeg je de tomatensaus toe en meng je dit door het gehakt heen.
  3. Voeg nu mozzarella toe en kruid af met peper en zout. Roer het Kaas-Gehaktmengsel tot de kaas volledig gesmolten is. Hou het mengsel voor later.
  4. Breng een pan water aan de kook en kook hier de lasagne vellen in. Afhankelijk van de kooktijd van de lasagne duurt dit rond de 8 à 10 minuten. Giet de vellen af en laat ze een vijftal minuten afkoelen.
  5. Snijd de vellen in dunne stroken en schep een bolletje van het gehaktmengsel op het pastavel en rol dit op. Leg de rolletjes voor 10 minuten in de vriezer.
  6. Haal de lasagnerolletjes uit de vriezer en rol ze in het ei, de bloem, het paneermeel, opnieuw in het ei en als laatste weer in het paneermeel. Leg de kroketjes weer voor een 15 minuten in de vriezer.
  7. Neem een stevige pan of friteuze en giet hier de frituurolie in. Zet dit op een medium-hoog vuur en worden.
  8. Bak de kroketjes in de olie, totdat ze goudbruin zijn.
  9. Smakelijk!

Bron: Tasty