Willen we 'vettig' fast food? Jaaa, we willen vettige fast food. Maar ook niet echt. Slashparent Amélie is voedingsdeskundige met een slimme blog waar je gezonde familierecepten op terugvindt. Helemaal approved voor drukke gezinnen is dit heerlijk gezonde chicken nuggets recept!

Kipnuggets! De meeste kinderen werken die dingen moeiteloos naar binnen. Gemakkelijk. Snel. Geen gezever. Maar als je ooit een blik hebt gewaagd op de ingrediëntenlijst van chicken nuggets, word je op slag minder blij. Dus hallo, gezonde kipnuggets maak je gewoon zelf. Check dit super gemakkelijk recept voor sappige én crunchy kipnuggets die ook nog eens glutenvrij zijn. Voor deze kipnuggets hoef je trouwens echt geen ervaren kok te zijn. Beter zelfs: besteed de boel gewoon uit aan je kinderen. Het houdt hen bezig, weg van de schermen, en zelfgemaakt smaakt voor kinderen absoluut beter. Ideaal dus voor kleine moeilijke etertjes.


Wathebjenodig? 

Voor de nuggets:


 • 500g kippenborstfilet
 • 4 el meel (rijst-, tarwe-, spelt-, boekweit-, kikkererwten-, of havermeel)
 • 1 groot ei
 • 3 cups pure biologische corn flakes
 • 2 el olijfolie extra vierge
 • ½ tl zout
 • ¼ tl knoflookpoeder

Voor de saus:

 • ½ cup volle yoghurt
 • 2 el mayonnaise
 • Zout en peper, naar smaak
 • Bieslook, fijngesneden

*Tenzij anders vermeld, gebruik ik voor mijn recepten dit soort cups.

Oemaakjeda?

Stap 1 

Verwarm de oven voor op 180°C en snijd de kipfilets in nuggets. Voeg peper en zout toe aan beide kanten.

Stap 2

Doe de cornflakes samen met 2 eetlepels olijfolie, ½ tl zout, en ¼ tl knoflookpoeder in de blender en mix kort. Ik mix 8-10 seconden voor een grove structuur.

Zie die kinderen werken! 

Stap 3

Leg drie grote borden naast elkaar. Vul één bord met 4 el meel, één met het losgeklopt ei en één met de cornflakes mix.


Stap 4

Tijd om te delegeren aan je kinderen... Rol de nuggets door het meel, vervolgens door het ei, en als laatste door de cornflakes. Leg ze ten slotte op een met bakpapier beklede ovenplaat. Persoonlijk vind ik het fijner om eerst een groot deel van de nuggets door bord één te rollen, dan pas door bord 2, en als laatste door bord 3. Anders meng je na een tijd alle ingrediënten door elkaar.


Stap 5

Bak de kipnuggets 15 tot 20 minuten in de oven (de tijd hangt af van de dikte van de kipfilets).

Stap 6

Meng ondertussen alle ingrediënten voor de saus en zet opzij.

Zet nu de grill aan en gril de nuggets enkele minuten tot de randjes licht bruin worden (opgelet, hou deze stap goed in de gaten).

Stap 7

Dien op met groentjes, en het heerlijk sausje.

We eten deze kipnuggets meestal bij het avondeten, in combinatie met groentjes (worteltjes, broccoli, boontjes, spinazie, ....Alles werkt eigenlijk).  Als je ze na het bakken bewaart in de koelkast blijven ze relatief krokant. 

Wil je meer recepten lezen van Amélie, volg dan hier haar blog: Goodnesst.com of volg haar op instagram