Geef toe: lollypop klinkt zoveel mooier dan lekstokken! Maar toch same same, het blijft gewoon suiker op stokjes. Is dat trouwens niet een geweldige zomeractiviteit? Lees hier hoe je helemaal zelf je eigen lekstokken maakt... allez, lollypops bedoelen we. 

Yummie, lolly's die alles lekker plakkerig maken en je tong helemaal roos, paars of blauw kleurde. De kans is groot dat je als ouder nu helemaal anders naar de plakkerige stokjes kijkt. Maar zeg nu zelf, zo'n lollypop is toch puur kindergeluk? Zeker als je er zo'n juweeltjes van maakt zoals Lynn uit Boston op haar blog The road to Honey

Zelf proberen? 

Zelf maken is helemaal niet zo moeilijk als je de onderstaande stappen volgt. En onthoud: kinderen vinden elke suikerstok heerlijk, of die er nu mooi uitziet of niet. Dussss...no stress als jouw stokjes eruitzien als verschrompeld plastiek #héhetisoké 



Wathebjenodig?

  • 400 gram witte suiker
  • 160 ml glucosesiroop
  • 60 ml water
  • 2 theelepels vanille essence of andere smaken naar keuze
  • Voedingskleurstof 
  • Gekleurde hagelslag of ander eetbaar pimpmateriaal
  • Stokjes van lolly's
  • Suikerthermometer (te koop in de meeste bakwinkels)

Hoemaakjeda?

  • Bekleed twee grote bakplaten bakpapier.
  • Vul een grote kom met ijs en water. Zet opzij.
  • Mix de suiker, glucosestroop en het water in een kleine steelpan op middelhoog vuur.
  • Bevestig de suikerthermometer aan het binnenste van de pan. Laat het mengsel al roerend aan de kook komen tot de suiker is opgelost.
  • Kook het mengsel gedurende 5 tot 7 minuten tot het 150 graden.
  • Koel de steelpan onmiddellijk af in de kom met ijswater.
  • Nadat u de pan uit het ijsbad hebt gehaald voeg je de essence toe.
  • Werk snel en giet de siroop op de bakplaten om cirkels te vormen met een diameter van 2 tot 3 cm.
  • Druk er onmiddellijk de lollystokjes in
  • Voeg naar keuzen een druppel voedingskleurstof toe en meng met een tandenstoker
  • Bestrooi eventueel de lolly's met je hagelslag of snoep.
  • Laat volledig afkoelen tot de lolly's volledig uitgehard zijn en pel de lolly's voorzichtig van de bakplaat.


Fotocredits: The Roads to Honey