Na de eerste editie van alweer zo’n jaar geleden, vonden we het bij Maison Slash tijd voor een part two. En zo geschiede gisteren in Mechelen. De typische bokes met choco vielen weer erg in de smaak, en de gastspreker, oh boy, wat deed zij het weer ge-wel-dig! De kinderen en hun plus ones waren erg tevreden.

Net als vorig jaar hield onze spreekster Telidja – psychologe bij Ketnet- een dikke, vette figuurlijke spiegel voor de kinderen. Zo liet ze een reeks aan foto’s van personen zien en vroeg daarbij wie directeur of balletdanser was. De grootste achterliggende reden hierbij was of de kinderen vol vooroordelen zaten of niet.

In tegenstelling tot vorig jaar viel dit best mee. Op een paar opmerkingen in de aard van “maar ballet is toch voor meisjes” na dan. Daarnaast haalden de kinderen aan dat, in tegenstelling tot vroeger, vrouwen zogezegde ‘mannenberoepen’ mogen uitvoeren en vice versa.

Opvallend

Maar het hokjesdenken is de wondere wereld nog niet uit, zo blijkt. Op de vraag wat nu dé grote verschillen zijn tussen jongens en meisjes werd er overtuigend geantwoord dat jongens kort haar hebben en meisjes lang. Of hoe sommige stereotypen zullen blijven bestaan.

Wat nog opviel was dat het hedendaagse feminisme ook stevig ingeworteld is bij de jonge meisjes. Zo ontstond er een kleine opwelling over het feit dat meisjes minder verdienen dan jongens én hoe oneerlijk dit wel niet was. Zo volgde de rake quote: “De succesvolste vrouwelijke voetballer verdient in één jaar wat Ronaldo op 2 dagen verdient.”. Daar stonden we dan met onze mond vol tanden, want gelijk had ze.

 

Toys and boys (and girls)

Niet alleen het gesprek viel in de smaak, ook onze fameuze crea- & uitleefhoek bleven niet onaangeraakt. Er werd gretig getekend, gespeeld en geravot. In de uitleefhoek konden de kinderen zorgvuldig terecht voor een ruim assortiment jongens- of meisjesspeelgoed. Ja hoor, jongens- of meisjesspeelgoed. Dit voorkwam echter niet dat de barbiepoppen een heuse tattoo make-over kregen of dat de meisjes heen en weer zwaaiden met een Jedi lightsaber.

Goe gezelschap, meer moet da nie zijn. Ons publiek was heel tof, divers én helemaal niet onbelangrijk: erg tevreden. Trotser kunnen wij als Mighty Mornings-organisatoren niet zijn.

Inschrijven voor de volgende Mighty Mornings in Mechelen kan!

De ene editie is nog niet achter de rug of de volgende is al in zicht! Wil jij er met je kind(eren) ook écht bij zijn? Dan heb jij verdomd veel geluk. Tickets zijn sinds vandaag hierbeschikbaar**. Thema: geld en economie. Meer weten? Lees dan hier meer. Tot dan?

** Maison Slash stopt zijn hart en ziel in Mighty Mornings. We zijn dan ook erg trots dat we dit helemaal gratis aan jou kunnen aanbieden dankzij de steun van Mechelen. Gratis betekent echter niet gratuit. Als je je inschrijft, is het de bedoeling dat je aanwezig bent. Indien het last minute toch niet lukt, geef gerust een seintje. Zo maken we een ander gezin superblij met de extra beschikbare plaatsjes!

Een jaar lang is Maison Slash partner van Mechelen! Dat wil zeggen dat we de stad -die alvast bekend staat als kindvriendelijk- ook doorlichten op het #parentfriendly-gehalte. Maar evengoed organiseren we dus af en toe een eventje – zoals de Mighty Mornings! Ben jij al ingeschreven?