Ken jij de vrienden van Maison Slash al? Samen met een hele hoop creatieve en dolenthousiaste vrienden bieden wij de leukste en mooiste items aan in onze shop! Onze eerste vriendin is al meteen een topper van formaat. Helen b ontwierp kei toffe en herkenbare tekeningen voor haar eigenste koffiemok en linnen zak! De pérfecte cadeautjes aan jezelf. Want dat verdien jij toch? 

Vanaf nu zal je af en toe een leuke samenwerking kunnen vinden in onze shop. Wij hebben namelijk de allercreatiefste, allerleukste en allerbeste vrienden en vriendinnen bij Maison Slash, en samen maken wij voortaan leuke en handige producten voor jullie! Ja, voor jou! En omdat we ontzettend trots zijn op onze vrienden, zetten we ze ook graag even in de kijker. Welkom dus in ons eigenste vriendenboekje van Maison Slash. Helen Blanchaert, beter bekend als helen b, bijt de spits af. (Eerder piepten we al bij haar en haar gezin achter de voordeur, lees het artikel hier!) Helen maakte voor ons EXCLUSIEF twee kei toffe items: een wondermooie, maar vooral superherkenbare koffiemok voor onze koude koffie én een super toffe linnenzak voor alle vuile kleren wanneer jij of je kids op vakantie gaan!

Wiesda? 

Helen is alombekend voor haar typische tekeningen die ze op verschillende producten laat terugkomen zoals koffiebekers, handdoeken, strandlakens, totebags,... Zo'n 7 jaar geleden begon ze met haar eigen merk 'helen b' [Spreek uit als Hélen Bé]. Wat begon als een klein merkje in bijberoep, draaide uit tot een eigen flagshipstore in Gent en meer dan 400 verkooppunten in binnen- en buitenland. "We hebben momenteel al enkele verkooppunten in Azië en Amerika, maar ons doel is om 2022 ook deze continenten volledig te veroveren."

Helen was altijd al een creatieve bezige bij, die met van alles en nog wat bezig was. "Toen mijn mama ziek werd heb ik drie maand lang palliatief verlof genomen, om nog zoveel mogelijk tijd met haar door te brengen. Naast haar ziekenbed begon ik te tekenen en ik ben nooit meer gestopt. Toen ik mijn tekeningen aan mama toonde, zei ze op een bepaald moment 'die tekening is nog niet genoeg Helen', en dat vond ik zo tof. Zij kon zien wanneer een tekening nog niet af was, en er dus volgens haar nog niet genoeg Helen in zat. Die uitspraak is dan ook nog steeds mijn grootste drijfveer: mijn producten moeten net genoeg Helen zijn. Ze moeten herkenbaar zijn en mijn eigenheid tonen, altijd met een hoekje af dus."

Waarom Helen? 

Helen houdt net zoals Maison Slash van de natuur en van onze planeet. Ze vindt het dan ook erg belangrijk dat elk product in haar shop een duurzaam product is. Je zal dus nooit een plastic beker met een helen b-tekening vinden. Voor haar stoffencollectie kiest ze steeds voor biokatoen of stoffen die in Europa verwerkt worden. "Daarnaast werk ik ook samen met een sociale werkplaats die de tekening op het porselein plakken, het bakken, verpakken en verzenden. Veel van die dingen deed ik eerst allemaal zelf, maar daar heb ik nu absoluut geen tijd meer voor en het helen b-team in de sociale werkplaats levert uitstekend werk!" 

Naast onderneemster is Helen ook gewoon mama van Stella (12) - Een echte #parentpreneur dus! "Ik ken Anne Cornut van Maison Slash al een tijdje, en toen ze me vroeg om samen te werken heb ik geen seconde getwijfeld. Ik vind het heerlijk hoe Maison Slash op een grappige manier omgaat met 'de lijdensweg' die ouders afleggen met hun kinderen. Hier hoef je geen blad voor je mond te nemen als je je kinderen achter het behang wil plakken en mag je gewoon lekker zagen. Ik ben ook naar jullie Family Rave Party geweest in de Kruitfabriek, en dat was de max. Ik ben dan ook heel blij om nu een echte vriend van Maison Slash te mogen zijn." Hey, als corona het weer toelaat geven we meteen weer zo'n feestje met al onze nieuwe vrienden, beloofd?! 

Wahebdegijgemaakt? 

Het eerste product is al meteen ééntje die we niet meer kunnen missen aan ons bureau als we aan het werken zijn. Als je je koffie dan toch koud moet drinken, dan kan je het maar beter doen in een fancy kommeke! "Op de tekening zie je een mama die met van alles en nog wat bezig is, en ondertussen wordt omringd door wat jengelende kinderen. Ik denk dat dit een herkenbare situatie is voor velen van ons. Je moet als ouder soms 10 taken tegelijk doen, maar je bent ook altijd bezig met je kinderen waardoor je eigenlijk geen enkele taak goed kunt afwerken." 

Last but not least: je kinderen hebben voor een week op kamp of op vakantie zeker een zak nodig voor alle vuile kleren. Waarom dan niet meteen een exclusieve Maison Slash meets helen b linnen zak? Stel je voor: je kind komt thuis van kamp, geeft z’n koffers af en je ziet overal gore (en vaak stinkende, want kinderen) onderbroeken en sokken los in de koffer liggen. Mag je weer alles eruit gaan vissen… We zijn er zeker van dan onze slashparents dat herkennen

Vanaf nu kan je dus de linnen zak meegeven. Dan kan je gewoon in één keer alles in de wasmand gooien, zonder overal te moeten zoeken in de koffer! Ahja, en de zak ziet er nog eens kei schoon uit ook! Win-win!