Hoe vaak heb jij al een hoopje warme brokken van je kind moeten rapen tijdens een autorit? Juist, say no more. "Hadden ze daar maar een uitvinding voor." Jaja, on it! Doe de plastic zakskes maar weg, Maison Slash lanceert samen met 'de vrienden van' Kokon en Ko de duurzame kotsslab en de kotszak. Mooi, ecologisch én lokaal gemaakt. En dat allemaal voor de kots van uw kinders. Astemblieft!
Ken jij 'de vrienden van' Maison Slash al? Samen met een hele hoop creatieve en dolenthousiaste vrienden bieden wij de leukste en mooiste items aan in onze shop! Onze eerste vriend was al meteen een topper van formaat. Helen b ontwierp al een keitoffe koffiemok (voor als hij nog heet is) en een prachtige linnen tas (wie zei dat vuile was niet plezant kan zijn?). Lees er alles over in dit artikel. 
Onze tweede 'vrienden van' zijn zeker niet minder cool! Nina (35) en Dorothy (35) startten drie jaar geleden met Kokon en Ko. Nu even opletten! Want dat is niet alleen een familiecafé (komt dat zien!), het is ook een belevingswinkel én sinds kort ontwerpen ze ook hun eigen kledinglijn op maat in Studio Kokon! Allo ja wadde! Parentpreneurs in hart en nieren zegt!

Wiesda? 

Nina en Dorothy hebben allebei drie kinderen en kregen in 2018 een visioen. "We misten echt een #parentfriendly concept in onze streek, de Vlaamse Ardennen. We droomden van een plek waar  kinderen zichzelf mogen zijn, waar je kan winkelen én ook gezellig iets kan eten. Liefst ook nog rijmend met onze visie rond duurzaamheid en lokale productie. Zo ontstond het idee van Kokon en Ko in Herzele. We hebben iets prachtig uit de grond gestampt in de buurt van ons huis. Alleen hebben we daardoor de afgelopen jaren onze eigen kinderen amper gezien. Maar er komt balans, beloofd!", lacht Nina. 

Beide vrouwen hebben een achtergrond in de fashion industry. "Ik moest vaak heen- en weer vliegen voor mijn werk als designer. Zo heb ik teveel dingen gezien waar ik niet achter sta, of alleszins niet blij door ging werken. De mode is een vervuilende sector, en bovendien zijn de werkomstandigheden nog steeds niet wat het zou moeten zijn", vertelt Nina. "Wij geloven in de korte keten. In de winkel van Kokon en Ko vind je daarom enkel kinderkleren en spullen die lokaal zijn geproduceerd - voor ons betekent dat Europa - met eerlijke en duurzame producten. Ook onze geboortelijsten zijn een mix van nieuw en tweedehands met de mogelijkheid om dingen te personaliseren. Dat is echt een uniek concept!"


Het familiecafé is dan weer ontstaan vanuit de eigen nood van Nina en Dorothy. Want waar zijn de horecaplekken waar je kinderen écht welkom zijn? Hier kan je wereldgerechten proeven die ook laagdrempelig zijn voor de smaakpapillen van kinderen. Kok Evelien zwiert er hier en daar wat verstopte groentjes in. Dus hier zit je sowieso goed voor de portie vitamines!

Wat je zelf doet, doe je beter!

Allez jong: een horecazaak én een winkel met eerlijke kleren en kinderspullen? Dan zal de tijd toch wel op zijn? "Tijdens de lockdown hebben we eindelijk werk gemaakt van die laatste droom: een eigen ontwerpstudio onder de naam Studio Kokon", vertelt Nina enthousiast. "Hier maken we enkel ontwerpen op maat en op vraag. Lokaler kan niet, want we doen hier alles zelf! Ik ontwerp, en Ineke is hier de queen, want zijn maakt de patronen en zet alles in elkaar. Klanten kiezen uit stoffen, kleuren en ontwerpen en kunnen zo 'mix and matchen' tot een super persoonlijk ontwerp!"


Het is dankzij Studio Kokon dat Maison Slash uiteindelijk bij dit creatief ondernemersduo belandde. Uiteraard wilde Kokon en Ko graag 'vrienden van' zijn. Na een inspirerende en grappige brainstorm kwamen we uit op de kotsslab en de kotsbak. Want àlle ouders kennen toch de stress van een wit weggetrokken kokhalzend kind op de achterbank?! Je eigen handen zijn inderdaad een duurzamer alternatief dan plastic zakskes, maar dat moet beter. Brokken ruimen kan ook in een esthetisch zakske.  

Splashen in een bak of in een slab?

Maison Slash en Kokon en Ko dachten aan twee kots-oplossingen met de toepasselijke naam Maison SPLASH (ebdem?). Er is de slab, vooral leuk voor jongere kinderen die onbetrouwbaar zijn in het vasthouden van het bakske en bij wie je meer aan een handsfree oplossing denkt. De stof is van heerlijk zachte en kwijlvriendelijke bamboe, met aan de binnenkant een waterdichte stof die super gemakkelijk af te wassen is. 


"Ja maar, mijn kind doet voor geen goud in de wereld nog een slab rond zijn nek." Aha, kies dan voor het herbruikbaar spouwzakske. De naden zijn brokkenproof gestikt aan de buitenkant en het mooie Maison Splash is er in fel en toepasselijke groen op geborduurd. Geen harde kotsbak die veel plaats inneemt, maar een handig opplooibaar duurzaam zakske! Vanaf nu standaard verplicht in je reguliere "we zijn met de auto onderweg-uitrusting".

Maaroeveelkostda?

Als je al tot hier gelezen hebt, dan heb je misschien onthouden: eerlijk, lokaal, duurzaam én handgemaakt. Oòk vanwege het duurzaamheidsgegeven produceren we enkel wat er besteld wordt. De Maison Splash is enkel te bestellen in pre-order. Geen afval, geen overschot!

Dat heeft uiteraard effect op de prijs. De slab koop je voor 29,5 euro en het zakje heb je voor 19,5 euro. Maar dit is zo'n degelijk product dat zelfs je kleinkinderen er hun brokken in zullen verzamelen. Nostalgische foto's met Maison Splash. Geef toe, holiday memories for the win!

Pré-order hier jouw kotsslab of kotszak tot en met 20 juni, en ontvang je product sowieso vòòr 25 juni! Ontdek alles in onze shop!