Heb jij altijd al een zwak gehad voor graffiti, maar heb je dat, begrijpelijk, liever niet in huis? Wil je ook elk knutselwerkje van zoon- of dochterlief tentoonstellen in huis? Dan kan je nu de twee combineren! We vonden namelijk een leuk ideetje op het wereldwijde web en hebben dat voor jou uitgetest! Je kan dus gewoon, heel erg simpel je eigen 'spray bottle art' kan maken! Een mondvol kunstigheid.

We hebben twee varianten voor je getest (enthousiast als we zijn), eentje met verf en eentje met kleurstof (voor voedsel). Beide werken even goed, alleen is het een beetje zoeken naar de juiste verhoudingen. Van kleurstof heb je iets meer nodig, zeker als je de kleuren echt wil laten 'poppen'. Met verf kan je al wat zuiniger zijn. Het leukste van al aan deze easy peasy DIY? Elk kunstwerk is uniek!

wahebjenodig

  • Plantenspuit
  • Water
  • Verf of voedselkleurstof (gel werkt iets beter dan vloeistof)
  • Een blad papier (Je gebruikt het best aquarel of iets dikker papier, dan vermijd je dat het papier 'bobbelen'.)

57SPeacLGWdi12Jn8IINWk5IpWHuLo126qi9VCyV.jpeg

oedoededa?

Heel simpel! Je doet een scheutje water in de plantenspuit. Daarna voeg je de verf of kleurstof toe, even mengen en klaar is Kees! Laat je kinderen maar eens all the way gaan op dat blad papier! Let wel: het is een spray, dus dat kan alle kanten op gaan. Bescherm dus de spullen die je liever niet een andere kleurmetamorfose ziet ondergaan! 

Om wat variatie in het kunstwerk te brengen, kan je met verschillende kleuren werken. De verhouding water - verf/kleurstof zorgen voor een lichtere of donkerdere tint, altijd leuk om te experimenteren! Wat je ook nog kan doen is eens van veraf spuiten en dan van dichtbij, geeft ook een ander effect! Of doe het zoals ons, het blad bovenaan nat spuiten en de druppels naar beneden laten lopen. 

Krijgt jullie er maar niet genoeg van? Probeer dan eens een ietsofwat 'geüpgradede' versie! Print een leuk vormpje uit (zoals een dier, een cupcake, ...) en leg dat op het blad. Sprayen, het vormpje weghalen en tada! Een nieuw kunstwerk!

PUHyPv5RZ80XWQzPzGcejMruPRWkjbikUAtPHUcn.jpeg

Zoals eerder gezegd, raden we wel aan om een beschermer onder het blad te leggen, anders heb je niet alleen een kleurijk blad, maar ook een kleurrijke tafel. En als je met kleurstof werkt, kunnen je handen wel eens een kleurtje krijgen. Maar no stress! met wat zeep krijg je al veel weg.

Goed weer? Doe het dan buiten! Hang een groot blad aan het hek of waar dan ook en je kinderen zullen meteen het gevoel hebben dat ze echte graffiti artiesten zijn. Als je meerdere plantenspuiten hebt, kan je in elke spuit een andere kleur doen, fun verzekerd! 

Oh ja, voor jullie gemak, maakte we ook een video! Terug te vinden op ons YouTube-kanaal (waar nog veel leuke DIY-video's gaan verschijnen)