Zwaar aan het twijfelen over de naam van je toekomstige baby? Hieronder vind je een lijstje met nonspiratie (het tegenovergestelde van inspiratie dus) voor babynamen die absoluut not-done zijn. We kunnen natuurlijk niet garanderen dat de frisse naam van jouw baby niet uitgekozen zal worden voor de benaming van de eerstvolgende pandemie, maar laten we toch alvast uit voorzorg de onderstaande met rust laten.

Nutella

Nee hoor, geen knotsgek Italiaans idee. Het waren Franse ouders die hun toekomstige baby naar de hemelse chocopasta wilden vernoemen. De naam werd afgewezen, niet omwille van de copyright, maar wel omdat de voornaam pesterijen zou kunnen uitlokken. De ouders gingen uiteindelijk akkoord met 'Ella'. Fair enough...

X Æ A-12

Miljonair Elon Musk en popartiest Grime kondigden via Twitter aan dat ze hun pasgeboren zoontje X AE A-12 zouden noemen. In een tweet legde Grime uit dat 'X' verwijst naar 'de onbekende variabele', 'AE' staat voor haar elven spelling van AI en 'A-12' verwijst naar het vliegtuig dat de voorloper is van SR-17 (hun favoriete vliegtuig). Uit twee interviews bleek dat de ouders het nog niet helemaal eens waren over de uitspraak van de naam. Schijnt dat ook helemaal niet uit te maken aangezien de naam afgekeurd werd, omdat het Amerikaanse systeem geen symbolen en tekens accepteert in geboorteaktes. Wat spijtig! Of misschien ook niet...

via GIPHY

Prince William & Mini Cooper

Vreemd genoeg opnieuw in Frankrijk... Een mama en papa die hun jongen naar de Hertog van Cambridge wilden vernoemen. De naam werd afgewezen omdat het opnieuw pesterijen zou kunnen uitlokken, waarna de ouders afkwamen met 'Mini Cooper' dat om diezelfde reden afgewezen werd.

via GIPHY

Ikea

Zweden heeft niet alleen een van de grootste meubelzaken ter wereld op poten gezet, ze staan ook bekend voor hun extreem strenge regels voor babynamen. Daar mag je bijvoorbeeld geen baby's vernoemen naar bedrijven. Gelukkig staat de catalogus van Ikea nog vol inspiratie. Wat denk je bijvoorbeeld van Malm, Klippan of Vimle?

via GIPHY

.

Ja, écht. Een punt. Ouders in Nieuw-Zeeland probeerden met deze naam weg te komen. Maar laat dat nu ook net het land zijn waar ze geen interpunctie in namen toelaten. '.' moest volgens de trotse ouders uitgesproken worden als "full stop".

Facebook

Deze naam werd in Mexico afgewezen, omdat het kind een doelwit zou zijn voor pesterijen. Je zou nochtans denken dat je met zo'n naam overspoeld wordt met vriendschapsverzoekjes. 

via GIPHY

Tom

No worries! In België kan deze naam natuurlijk wel. In Portugal daarentegen mag je geen afgekorte namen gebruiken. Je zou je kind dan officieel Tomás moeten noemen.

Camilla

Aangezien er in het IJslands alfabet geen 'C' voorkomt, zijn namen met deze letter dan ook verboden. Camilla is dus een no go.

Mercedes en Chanel

In Zwitserland zijn merknamen dan weer uit den boze. Een Mercedes of een Chanel zal je daar dus alleen in autovorm of als sacoche tegenkomen.

MJ

Deze Franse ouders wilden hun kindje vernoemen naar de initialen van you guessed it: Michael Jackson. Het gerecht ging niet akkoord en stelde de naam 'Emjy' voor (de fonetische uitspraak van MJ). Uiteindelijk werd het toch gewoon Jean.

via GIPHY

Bloem Pot

In België zijn ze al wat flexibeler als het op babynamen aankomt. Er wordt een beetje gerekend op 'gezond verstand', hoewel er de laatste maanden twijfel ontstaan is over de betrouwbaarheid hiervan (lockdownparty's etc.). In België worden over het algemeen namen die pesterijen kunnen uitlokken, of mensen kunnen beledigen, geweigerd. Zo werd de vrij normale voornaam 'Bloem' bij de familie Pot toch afgewezen. For obvious reasons...