We doen het allemaal. Want we zijn ouders. We lopen, rennen, vallen en we staan weer op. Knallen soms keihard met ons gezicht tegen de muur. We proberen het beste ervan te maken. Soms lukt dat, en soms ook niet. En heel vaak vragen we onszelf af: hoe doen ZIJ het? In 13 snelle vragen stoppen we onze neus in andermans zaken. SlashParent van dienst: Freek Braeckman (38)

DSC_0752Journaalanker, reporter, Slimste Mens, Karrewieter, talkshowpresentator, tvprogramma-bedenker... Freek Braeckman did it all.  Naast al zijn professionele activiteiten is Freek ook een gedreven sporter, won in een vorig leven een wereldbekertornooi schermen, en liep vorig jaar nog de marathon van NY.... Maar eigenlijk wilde hij gewoon piloot worden. En papa. Dat laatste is hij ook, van 2 prille tieners. Een echte slashparent, quoi. 

Wat is jouw beste lifehack sinds je kinderen hebt? Het is mogelijk om te sporten, te ontspannen, na te denken en te studeren op hetzelfde moment: joggen met podcast!. Want elke minuut in een gezinsagenda telt. Hoe zorg jij ervoor dat iedereen 's avonds iets noemenswaardig heeft gegeten? Samen aan tafel, elke maaltijd, da’s heilig.  Welk boek/blog/website moet elke ouder gelezen hebben? Boeddhisme voor moeders Wie staat er 's ochtends en 's avonds aan de schoolpoort? Dat varieert. Wie kan, gaat. Ikzelf sta er overigens erg graag.  Vanaf wanneer krijgen/kregen jouw kinderen zakgeld? Los vergeten. Maar er zit eigenlijk weinig regelmaat in. Misschien moeten we er nog eens over praten.  “Choose your battles”: welke staat bij jou op nr 1? En welke heb je laten varen? Openheid. Doe wat je wilt, maar praat er wel over. Dat ik mijn street credibility intussen kwijt ben, heb ik aanvaard. Ben je de ouder geworden die je ooit dacht? Ik had geen benul. Eerlijk waar Waarvoor heb je jouw kinderen al eens als excuus gebruikt? Als excuus? Geen idee. Nooit, denk ik.  Wat deed je voor het laatste verjaardagsfeestje? Lekker weer, de tuinslang en taart. Meer hoeft dat niet te zijn, wat mij betreft. Waarover voel je je soms schuldig? Dat zal ik over tien jaar pas weten. Als ze volwassen zijn. Aan welke gezinsreis heb je de mooiste herinneringen? Waarom? Die keer met een ezel in de bergen. De traagheid daarvan, voor het hele gezin, heerlijk. Wat is het mooiste compliment dat je ooit als papa kreeg? De knuffels die ze me geven, elke dag. Wat is jouw grootste uitdaging als ouder? Niet bang zijn om te falen.