We doen het allemaal. Want we zijn ouders. We lopen, rennen, vallen en we staan weer op. Knallen soms keihard met ons gezicht tegen de muur. We proberen het beste ervan te maken. Soms lukt dat, en soms ook niet. En heel vaak vragen we onszelf af: hoe doen ZIJ het? In 13 snelle vragen stoppen we onze neus in andermans zaken. SlashParent van dienst: Anke Buckinx (36)
Radiopresentatrice Anke Buckinx (36) is al 13 jaar het lief van Tom en 2 jaar en 3 maanden de mama van Lou. Anke maakte afgelopen augustus na 10 jaar radio bij Qmusic de overstap naar Joe. Daar presenteert ze samen met Sven Ornelis de ochtendshow ‘Sven en Anke’. Anke staat elke werkdag op om 3u20(!!), maar heeft –gene zever- nooit een ochtendhumeur. Daarnaast giet ze haar gênantste privéverhalen in een column voor Het Belang van Limburg en verdient ze wat bij met stemmenwerk. Woont in hartje Hasselt, maar heeft hartjes voor heel Limburg.  Check zeker haar instagram!

anke buckinx

Dit wist ik echt niet over ouders/kinderen

"Ik ging als mama no way in clichés vervallen. Maar nog geen 8u na haar geboorte, had ik al een foto van een verschrompelde Lou ingesteld als achtergrondbeeld op m’n gsm. Intussen heb ik me bekeerd tot de bungalowparksekte én vind ik bakfietsen nu toch ook weer niet ZO idioot."

Wat is jouw beste hack sinds er kinderen in huis zijn?

"Mijn dochter is ziek, anders was ik héél graag gekomen. Te gebruiken op vrijdag-en/of zaterdagavond wanneer zetel + frietjes + Netflix té hard lonken" :-)

Welke beslissing vond je het moeilijkste om te maken?

"Het juiste moment vinden om zwanger te worden. Daarom heeft de natuur het euhm, een tikkel in mijn plaats beslist."


anke buckinx

Wat is je grootste guilty pleasure waarvan je niet wilt dat je kinderen het weten?

"Dat ik net zo graag naar ‘Big & Betsy’ kijk als mijn dochter van 2. Maar eigenlijk weet ze dat al, want ik kan m’n enthousiasme amper verstoppen… WANNEER IK OP DE DIGIBOX ONTDEK DAT WE EEN AFLEVERING HEBBEN OPGENOMEN DIE IK NOG NIET HEB GEZIEN!"

Wat was haar eerste woordje?

"Papa, vervolgens auto, dan Bumba en pas dan het allerbelangrijkste woord van de wereld!"

Wat is de beste uitvinding ever voor ouders?

"Wanneer gaan ze die oxytocine die vrijkomt als je borstvoeding geeft ein-de-lijk in pillekes gieten? Ik mis die eindeloze energie nog èlke dag."

Waar kan je écht niet tegen?

"Ik word gek van de rommel in ons huis, maar krijg de chaos maar niet onder controle. Liefst zou ik Sien & Maria ’s willen inhuren om elke volgestouwde kast in huis op te ruimen. En daarna verkloot ik het nooit meer, beloofd."

Welk boek/film moet elke ouder gelezen/gezien hebben?

"Tijdens mijn zwangerschap de animatiefilm ‘Inside Out’ gezien. Long story short: dat meisje krijgt ‘ballen’ voor elke nieuwe herinnering. De blauwe ballen waren de slechte. Ik zei toen in tranen tegen mijn lief: ik wil nooit dat ons Lou blauwe ballen krijgt. (update: ik denk dat we d’r voorlopig alleen nog maar roze hebben.)"


anke buckinx

Wat doen jullie het liefst in jullie vrije tijd?

"Toen mijn lief een nieuwe job kreeg en afratelde welke extra’s in z’n contract zaten, ging ik zowat uit m’n dak bij: 'Een gratis Bokrijk-gezinsabonnement' " :-)

Wat is jouw gouden tip om het huishouden draaiende te houden?

"Een goeie teamgenoot in huis halen. Mijn lief doet sowieso alle ochtendshifts en dikwijls ook nog de avondshift, als ik verzuip in ‘t werk. Hij kookt altijd en zeurt nooit (behalve als ik -te zieligwordend- vaak m’n aantal likes check op een nieuwe post op Instagram)."

Wat is het mooiste compliment dat je ooit kreeg?

"Oké, ik vind het héél fijn als mensen zeggen dat ze me graag horen zeveren op de radio, maar ik zweef pas ècht als onze stagiairs van 21 niet kunnen geloven dat ik bijna 37 ben. Heerlijk fout, I know."

Wat pak je expliciet anders aan bij jouw kinderen tov je eigen opvoeding?

"Omdat ik zelf zo’n onzeker wicht ben, bejubel ik àlle prestaties van Lou. Elk plasje op het potje krijgt bijna een staande ovatie. Ik hoop alleen dat ik op die manier géén arrogant ettertje aan ‘t kweken ben."

Welke anekdote zal je je over jaren nog herinneren?

“Ik was uitgerekend voor 8 februari. En echt waar hè, op 8 februari, klokslag middernacht, waren we naar de film ‘The Drop’ (met Matthias Schoenaerts) aan het kijken. En ineens, bèm, een drop in mijn onderbroek. Water gebroken! --heb ik bij elk babybezoek in echt té veel details verteld."


anke buckinx