We doen het allemaal. Want we zijn ouders. We lopen, rennen, vallen en we staan weer op. Knallen soms keihard met ons gezicht tegen de muur. We proberen het beste ervan te maken. Soms lukt dat, en soms ook niet. En heel vaak vragen we onszelf af: hoe doen ZIJ het? In 13 snelle vragen stoppen we onze neus in andermans zaken. SlashParent van dienst: Ann Reymen.

Radiopresentatrice Ann Reymen (40) is samen met camerman David slashparent van de coolste dochters Pixie (8) en Mina (4). Naast haar radiowerk bij MNM is Ann ook gekend voor haar boek 75B over de preventieve amputatie en reconstructie van haar borsten. Zo heeft ze  er in haar eentje voor gezorgd dat de wetgeving voor terugbetaling van een borstreconstructie met eigen weefsel is aangepast. Straf!


ann reymen

Wat heb je altijd mee voordat je de deur uitgaat?

"Nic nac'jes en water. Dorst hebben ze altijd, en chanteren met koekjes werkt . Om hen om te kopen, of te doen zwijgen."

Wat is jullie all time favourite voorleesboek?

"Toon Tellegen : misschien wisten zij alles. Ben zelf grote fan van Tellegen, en de verhalen spreken zo hard tot de verbeelding. Maar nog liefst horen ze verhalen van vroeger, van toen ik klein was. Al 100 keer moeten vertellen hoe het kwam dat die muis op mijn gezicht viel toen ik 8 was, of toen dat mijn hamster de hamster van mijn zus vermoord had."

Wat was de meest genânte situatie waarin je verzeild raakte dankzij je kinderen?

"In de wachtrij in een pretpark aanschuiven achter een iets zwaarder persoon, en de jongste die dan luidop vraagt of die mevrouw te veel snoep gegeten heeft. Idem in supermarkten, bij de bakker, slager, op school, en doen alsof je haar niet hoort is geen optie, want dan praat ze nog luider."


IMG_9979-1

Wat staat er nog op jullie gezins-bucket list?

"Ik zou graag verre reizen maken, en hen zelf lesgeven. Binnen de mogelijkheden natuurlijk.  Hun papa zat al in 76 landen, op de mooiste plaatsen ter wereld, en ik heb als kind nooit gereisd, buiten wat ski-vakanties en een keer Spanje. Ik zou graag hebben dat ze toch grote stukken van de wereld zien. En niet enkel via google Earth."

Ben je de ouder geworden die je ooit dacht?

"Toch voor een groot deel. Sommige dagen denk ik echt dat ik supermom ben, en andere dagen twijfel ik."

Waarin lijken jouw kinderen echt keihard op jou?

"Mina (de jongste) is erg explosief, aanwezig, luid, vree koppig. Zij lijkt op mij. Pixie is verantwoordelijk, heb ik ook als oudste van drie zussen, maar is erg verlegen, afwachtend, behoedzaam. Zij lijkt meer op haar vader."


ann reymen

Welke anekdote zal je je nog jarenlang herinneren?

"Toen ik een fantasieverhaal vertelde over de littekens op mijn lichaam na een operatie. Ze zijn erg zichtbaar, en in de badkamer worden er wel eens vragen gesteld. Waarom die er zijn. Dan vertel ik altijd dat een haai mama in tweeën gebeten heeft, en dat de dokter mij weer aan mekaar naaide. Dat vinden ze heel erg cool dat verhaal. Mina zei dan ook dat ze de littekens op mijn gezicht eigenlijk erger vindt. Wijzend naar mijn neus-lipplooi, wat eigenlijk gewoon een lachrimpel is :-)

OF: toen pixie uit bad kwam en vroeg waar de kindjes uitkwamen. Ik heb dat dan uitgelegd. Ze was in shock. Haar mond viel open, keek nog eens goed naar zichzelf en riep toen in paniek: MOETEN DIE DAAR UIT KOMEN?! 

OF: Pixie die vertelt dat ze haar communie niet wil doen, omdat ze niet in God gelooft. Ze heeft die nog nooit gezien, en wat ze niet ziet, gelooft ze niet. Toen de juf vroeg wie dan God voor haar was, antwoordde ze: Beyonce."

ann reymen

Wanneer heb je het laatst gehuild?

"Vorige week. Vrienden van ons hebben een zwaar ziek kindje. Er werd een prive-benefiet gehouden onder de vrienden, en telkens als ik aan hen denk, krijg ik het moeilijk. Nu opnieuw. Dat stopt niet."

Hoe ziet een standaard weekdag eruit bij jullie?

"Nadat ik opsta, (6.50) ga ik telkens bij hen in bed liggen, om hen wakker te maken. Die tijd is ingecalculeerd. Mijn kinderen zijn erg knuffelbaar. Ze ruiken zo lekker 's morgens, hun lichaampjes zijn zo warm, en dat zijn onze lievelingsmomenten. Een half uur later begint de rush, is er ruzie over wel of niet cornflakes mogen eten, naar school, ik ga werken, sta om 17 uur weer aan school, om dan opnieuw in de rush te zitten voor zwemles, dansles, klimmen en hiphop. We eten rond 18.30, 19 uur, daarna is het Ketnet-tijd, en om 20 uur gaan we naar boven."

Wat is jouw beste life hack sinds je kinderen hebt?

"Vochtige doekjes in de auto. Ik was mijn kinderen 's morgens niet, ze mogen de speculaaspasta er zelf afvegen in de auto op weg naar school. Had het gekund, ik zou hun tanden ook laten poetsen in de auto."

Aan welke regel hou jij écht vast?

"Beleefd zijn. Terug 'vriend maken' na ruzie, en 'ge moet proeven' aan tafel." 

Welke levensles hoop je je kinderen te geven?

"Dat ze niet enkel voor zichzelf, maar ook voor anderen moeten zorgen. En je hebt mekaar. Nu, en later. Zorg voor mekaar. Familieruzies, vreselijk moet dat zijn. Ik hoor mijn zussen elke dag. Wij zorgen voor mekaar. Ik kan niet zonder hen."

Wat doe je waar jouw kinderen echt niet tegen kunnen?

"Roepen." 

Wat doen jouw kinderen waar jij echt niet tegen kan?

"Terug roepen."