We doen het allemaal. Want we zijn ouders. We lopen, rennen, vallen en we staan weer op. Knallen soms keihard met ons gezicht tegen de muur. We proberen het beste ervan te maken. Soms lukt dat, en soms ook niet. En heel vaak vragen we onszelf af: hoe doen ZIJ het? In 13 snelle vragen stoppen we onze neus in andermans zaken. Slashparent van dienst: Natassia Van Kerkvoorde (28).

Natassia Van Kerkvoorde kan je, naar eigen zeggen, een echte slashparent noemen. Naast model, onderneemster en avonturier in Expeditie Robinson, is zij ook vriendin van chef-kok Wout Bru en mama van de kleine Aimée.  Benieuwd hoe het er daar aan toe gaat bij de familie Bru? 


Wanneer kwam het idee om kinderen te krijgen?

Ik wou eigenlijk al héél lang kinderen. Echt al super lang. Ik denk dat ik al kinderen wou van toen ik zelf nog een kind was. Maar ja, kinderen maak je meestal met een man, hè. En die was er nog niet, of ja, de juiste toch nog niet. Met Wout voelde het heel snel juist aan, dus had ik al snel duidelijk gemaakt dat ik een hele grote kinderwens had. En van ’t één kwam ’t ander.

Wat is voor jou het grootste verschil tussen pre en post kinderen?

Plannen is heel moeilijk. Ik heb al geleerd van Wout om niet echt veel meer te plannen en meer random dingen te gaan doen. Dat is voor mij heel moeilijk, ik ben echt een planner. En op één of andere manier moet ik wel plannen, want ik ben zelfstandig. Wout zit heel vaak in Durbuy waar zijn restaurant is gelegen. De zorg van Aimée ligt dus grotendeels in mijn handen. Een planning is echt wel nodig. Zowel op vlak van werk als de verzorging van Aimée en hoe laat alles moet gebeuren zodat ook zij klaar is om de dag te starten en te eindigen. Dat is het grote verschil. Vroeger maakte het niet uit wanneer je iets deed of wanneer je opstond. Je leefde toen voor jezelf. 

Hoe ziet een weekdag er bij jullie uit?

Zondagnacht komt Wout terug van Durbuy naar Antwerpen. Maandag zijn we allebei thuis, dus dan genieten wij van onze vrije dag. Soms gaan we op reis voor 3 dagen, soms blijven we gewoon gezellig thuis of gaan we iets lekkers gaan eten.

Op dinsdag begin ik mijn werkweek dus dan blijft Wout bij Aimée en kom ik in de avond terug. Het hangt er dan vanaf wat de dag ons brengt. Gaan we iets eten of willen we zelf iets lekkers koken? Op woensdag werk ik ook. Dan komt er een babysit, mijn mama of de mama van Wout. Dan werken we allebei. Wout vertrekt dan terug naar zijn week in Durbuy en ik ga dan werken in mijn zaak in Sint-Niklaas. Woensdagavonden zijn gewoon rustige avonden met Aimée. Donderdagen zijn hetzelfde. Vrijdag werk ik niet. Dan gaan wij naar Durbuy en spenderen wij ons weekend daar. Dat is eigenlijk als een tweede thuis. Zondagmiddag keren Aimée en ik terug naar huis.

Wat is de grootste uitdaging als ouder?

Volgens mij is dat mijn kind op een goede manier opvoeden. Ik denk dat dat heel moeilijk is. Ik ben nog niet zover want Aimée is nog maar 3 maanden. Dus waarschijnlijk is dat iets heel anders vanaf wanneer je kind naar school gaat. Ze zien dan dingen van andere kinderen die ze dan ook nadoen. Misschien zijn dat dingen die je als moeder niet zo leuk vindt. Voor ons als ouder is het een uitdaging om aan een kind duidelijk te maken wat wel en niet goed is. Wij weten natuurlijk nog niet wat ons te wachten staat. Ik zal als ouder mijn doel bereikt hebben als ik mijn kind zie opgroeien, ze haar diploma heeft behaald en een goede job heeft. Dan ga ik echt fier zijn. 

Hoe zijn de rollen verdeeld?

We hebben niet echt elk een rol, maar de zorg ligt wel meer in mijn handen. Dat is omdat Wout veel in Durbuy is. Maar als hij thuis is, doet hij dat echt heel goed. Hij doet dan evenveel als ik zou doen. Alleen denk ik wel dat je als moeder beter aanvoelt wanneer je kind een fles wil of een nieuwe pamper moet krijgen. Het enige dat Wout echt elke week doet, en ik niet, zijn de boodschappen omdat ik echt niet weet hoe ik dat met Aimée moet doen. Ik heb nu nog meer respect voor alleenstaande moeders. Ik doe alles in het huishouden, behalve koken. Dat doet Wout met veel liefde. Hij maakt Aimée haar papjes op voorhand zodat ik het enkel moet opwarmen.

 

Ben je de ouder geworden die je dacht?

Ik heb nooit een beeld gehad van hoe ik zou zijn als ouder. Voor mij is opvoeding prioriteit en dat is nu nog te vroeg. Ik denk dat het nu belangrijk is om heel veel liefde te geven aan mijn kind. Ik hoop dat ik een goede mama word en dat mijn dochter mij dat ooit zal zeggen. Dat is het mooiste dat je kan horen van je kind.

Wat doen jullie het liefst in jullie vrije tijd?

In onze vrije tijd gaan we het liefst op reis. We gaan ook heel graag winkelen. Natuurlijk gaan we ook heel graag eten want dat is Wout zijn passie.

Wat staat er op jullie bucket list?

Nu zijn het rare tijden door corona, maar we zijn echt levensgenieters. Ondanks dat we veel werken, proberen we daarnaast ook van ons leven te genieten. Uiteindelijk leef je maar één keer. Wij hopen dus snel weer veel op reis te kunnen gaan. Dat willen we zeker doen met heel ons gezin. Ik heb best wel veel gedaan in mijn leven. Het is me ook gelukt om al veel te verwezenlijken voordat ik aan kinderen begon, daar ben ik blij om. Nu is het een beetje afwachten wat er op ons pad komt. Er gaan nog veel mooie momenten komen, samen met Wout en Aimée.

Welk “nooit-never-jamais” kinder-item heeft het dan toch tot jouw huishouden gehaald?

Ik ben nogal een freak op alles wat wij hebben gekocht voor Aimée. Alles moet bij elkaar passen. Haar kamertje is volledig grijs en wit; het thema is olifantjes. Ik wil dus absoluut niet dat er iets roze, blauw of geel in haar kamer staat. Opeens moest daar een mobieltje dat muziek maakt hangen, met héél veel kleuren en heel hectisch. Ik heb dat toch maar in huis genomen omdat ik daar heel veel positieve dingen over hoorde. Een baby luistert daar echt wel naar en komt daar tot rust van. Ik ben uiteindelijk dus heel blij dat ik dat in huis heb gehaald. Maar het is wel écht écht écht lelijk.

 

Dit wist ik echt niet over ouders en kinderen…

Voor mij is àlles, àlles nieuw. Er zijn heel veel dingen waar ik nooit bij heb stilgestaan. Eén groot ding is dat een baby zooo snel groeit! Aimée is nog maar drie maanden, maar het verschil van de geboorte tot nu is echt énorm. Ik weet dat ze snel groeien, maar zooo snel? Dat was echt een schok en ik ben er eigenlijk nog altijd niet goed van. Ik wil eigenlijk dat ze klein blijft.

Favoriete ijsjesplek met de familie?

Ik ga super graag pannenkoeken eten bij ‘Petrus en Paulus’ in Sluis! Ik ga daar al naartoe sinds ik een klein meisje was. Die pannenkoeken daar zijn gewoon onbeschrijflijk lekker. Ik raad het iedereen aan!

Meest gênante situatie?

Mijn meest gênante moment tot nu toe was op reis. We zijn deze zomer naar Saint-Tropez geweest. Ik was aan het wandelen in dat mooie stadje en Aimée had kaka gedaan. KAK! De pamper was echt… erg. De kaka hing tot op haar rugje en heel haar borst hing vol. Ik ging dus naar de WC om haar te verversen. Dat was dus al een hele miserie. Ik heb er 1001 en doekjes voor moeten gebruiken. Normaal gezien neem ik altijd reservekledij mee, maar die had ik net toevallig die dag niet bij. Ik ging dan terug naar buiten met Aimée die helemaal naakt was, ofja enkel een pamper. Dat was best wel gênant want we kwamen toe in dat restaurant met heel mooie kleren aan en gingen bloot weg.

Was was tot nu je moeilijkste moment als ouder?

Dat was eigenlijk toen ik net met Aimée van het ziekenhuis naar huis kwam. Die routine zoeken was moeilijk. Wanneer moet ze eten? Wanneer moet ze slapen? Wanneer leg je ze best in bed? Door al dat zoeken naar een goede routine, sliep ze heel onregelmatig de eerste week. Daar heb ik uiteindelijk heel veel hulp bij gekregen van mijn moeder. Nu zit die routine er helemaal in, zowel bij Aimée als bij mij.