We doen het allemaal. Want we zijn ouders. We lopen, rennen, vallen en we staan weer op. Knallen soms keihard met ons gezicht tegen de muur. We proberen het beste ervan te maken. Soms lukt dat, en soms ook niet. En heel vaak vragen we onszelf af: hoe doen ZIJ het? In 13 snelle vragen stoppen we onze neus in andermans zaken. Slashparent van dienst: Sien Wynants (28).

We kennen Sien allemaal als wrapster op Ketnet en als presentator op Studio Brussel. Pieter-Jan (33) kent haar vooral als zijn lief en als moeder van hun kersverse dochter Yoko (6 maanden).

Wie staat er ‘s nachts op? 

"Meestal ik, nog een overblijfsel van de 2,5 maand borstvoeding. Mijn lief Pieter-Jan wordt minder snel wakker en met 2 wakker zijn heeft ook geen zin. Als ik echt te moe ben vindt hij het echter totaal geen probleem hoor!"

Hoe ziet een weekdag er bij jullie uit? 

"Elke dag totaal anders, we kunnen moeilijk regelmaat in ons leven brengen met twee freelancers (ik voor tv/presentatie/zingen en PJ als acteur en muzikant) :) Yoko gaat nu drie dagen per week naar de crèche en die routine doet haar wel deugd, na een zomer van hot naar her hossen. We proberen wel minstens 1 momentje per dag met z’n drieën aan tafel te zitten."

1AZHqIWozLBCU3yObRXGmHzfykLUWhWOcF4acqz6.jpeg

Wat is voor jou het grootste verschil tussen pre en post baby? 

"Het plannen van zowat ALLES. Verse groenten en fruit in huis hebben. Wie gaat haar halen van de crèche? Wie zorgt voor haar op de andere dagen? Wanneer kunnen wij nog eens uit eten of naar theater? ... Voor Yoko leefde ik heel impulsief. Dat heb ik nu wat moeten temperen."

Welk stuk speelgoed komt er nooit in? 

"Ik hoop dat ik dingen als een Tamagotchi, Furby, babygsm of draagbare gameconsoles kan blijven weren uit ons huis."

Choose your battles...Welke hou je er in? Welke laat je varen? 

"Yoko is nog maar 6 maanden dus de grootste battles zullen nog wel komen, maar ik hou superhard vast een een slaapritueel omdat de rest van haar leven al zo chaotisch is. Speelgoed met felle kleuren, dat ik aartslelijk vind, vindt zij dan weer de max dus mijn plan ‘om enkel mooi houten speelgoed te kopen’ is al lang niet meer van kracht."

Wanneer ga je winkelen? 

"Tussendoor. Nooit op een vast moment. Altijd in kleine beetjes, wat ik eigenlijk uiterst vervelend vind want ik ben niet graag in een supermarkt. Ook dit zouden we kunnen oplossen door beter te plannen, maar ja,..."

Wat is voor jou op dit moment “ontspanning”?

"In de zetel zitten en de Humo kunnen uitlezen. Zodat mijn abonnement op het magazine loont. Sommige weken stapelen de ongelezen exemplaren zich op en dat frustreert mij."  : )

Wat is voor jou de grootste uitdaging als ouder? 

"Weten of je goed bezig bent op lange termijn, dat je niet nu al grote “fouten” maakt waar je kind later last van gaat hebben. En het loslaten ook, sowieso, nu al…" 

PsZ0GGKf42rot7ebUlleKrAvBpmS8xcZvuzaIicW.jpeg

Wanneer heb je voor het laatst gehuild? 

"Bij dat nieuwe programma van Martin Heylen (en zowat bij alles van human intrest op tv). En echt thuis zo’n drie weken geleden, op een dag waarin ik me veel te veel moest haasten om overal te geraken en toen ik wilde vertrekken het bakske van de garage niet vond en dat toen echt een onoverkomelijk probleem leek."

Heb je een speedrecept/gerecht? 

"Zak wokgroentjes, kip en noedels allemaal samen in de wok, goed kruiden, op 10 min klaar en je hebt gezond en lekker eten. Maak ik zeker wekelijks klaar."

Welke eigenschap van jezelf wens je je kind toe?

"Enthousiasme en verwondering over de kleinste dingen. Dat redt me op de dagen dat ik me minder voel!"

Waar moet je heel hard van lachen? 

"Absurde humor zoals 'Het peulengaleis', 'In de Gloria' en 'Willy’s en Marjetten'. Kan iemand dat soort programma's terug maken of wil iemand er met mij aan werken? Bij Yoko moet ik heeeel hard lachen om haar gevoel voor drama, als ik letterlijk  1 seconde haar speeltje of flesje wegneem volgt er al een krijsconcert."

Welk kledingstuk mag niet ontbreken in je kast? 

"Een zwarte broek, skinny of met hoge taille, altijd stijlvol en ook makkelijk te combineren."