Dat het allemaal zo gemakkelijk niet is, heel dat corona-gedoe. Niet voor jong, niet voor oud en ook niet voor alles wat daartussen zit. Pubers weten zich dan misschien (bijna) perfect in stilte bezig te houden, maar hou die maar eens 5 weken in hun kot! Het onderhouden van het netwerk van een tiener is zowat van even groot belang als de maatregelen opgelegd door de Nationale Veiligheidsraad. En ja, ze kunnen een vast maatje op 1,5m afstand langs de arm nemen om eens mee te gaan wandelen, lopen of fietsen. Maar hallokes, met ene coronameraad krijg je de festivaltent niet gevuld. 

Ben je nu helemaal in paniekmodus, en zijn je haren helemaal het noorden kwijt (als ze dat al niet waren!) omdat Benneke al heeft laten aanvoelen dat dit ding wel nog eens langer dan 5 weken kan gaan duren? Komt daar dan ook nog eens bovenop dat jij zelf ook in sociale quarantaine zit en er dus geen stoomaflaatmoment noch gin-tonic te rapen valt op café of zelfs nog niet bij een vriend(in) op terras. Als het deze keer kriebelt. Blijf. Er. Af. Van dat terras. En ga in de leer bij je puber in huis. Want hell yeah! Dat lummele leventje van hun zit boordevol anno 2020 hacks om gemis naar vanalles en nog wat te tackelen. And thank Orange voor hun unlimited data, because you will need it!

Chillekes bij het ochtendgloren

Waar een puber al het meest deugd van heeft, is chillax liggen stinken in zijn bed. En met unlimited data all around, mag dat uuuuren duuuuren. Dus waarom niet die eerste mails checken of call doen vanonder je warme donsdeken. Gene mens aan de andere kant van de lijn of de landsgrenzen die dat ziet. Wie weet hoe en waar die 'gene mens' zelf zit. En de toestand van je haar, daar valt sowieso momenteel niks aan te doen, ook al zit je helemaal fris en fruitig achter je bureau. In a way zien we er binnen een week ofzo allemaal uit als hangjongeren met andere prioriteiten dan de plooi in ons haar.

TikTokkodeit

Muilen in het park is voor jonge koppeltjes dezer dagen definitely not done. Ge weet wel, social distancing en al. Dus veel jongeren zitten nu noodgedwongen in een tijdelijke lange afstandsrelatie. Das goe, mannekes, zo weten jullie meteen of het wel échte liefde is en kan je jezelf een inschrijving voor Temptation Island besparen. Lang leve de technologie dan maar, want youngsters maken dezer dagen uitgebreid gebruik van apps als TikTok en Snapchat. Ze kunnen elkaars 'vlezeke' dan wel niet voelen, ze kunnen het op z'n minst toch zien. Zo gaat dat! Dus maak jezelf een account aan bij TikTok, hou dit vooral geheim voor je kinderen om jezelf de schaamte in hun blik te besparen, ga geweldig leuke filmpjes maken en deel ze met je eigen besties. No shame, 't zijn voor iedereen rare tijden.

via GIPHY

Beerpong along

Beerpong moet zowat een van de meest gespeelde groepspellen zijn bij 16-plussers. Een lange tafel, bekers voor de helft gevuld met bier en een ping pong balletje. Ideaal spel in volle corona-crisis: ontspannend, je bent in beweging en je houdt rekening met de social distancing. En moe en va voelen zich weer even student. Nah, vind je 16+ puber het maar niks om te beerpongen in gezinsverband, want het moet met limonade omdat de jongere broers en of zussen nog niet aan de alcohol mogen, of omdat moeder echt niet weet in welke richting ze de bal moet gooien? Je kan ook 'cup-pong' (en daarnaast nog tig andere spellen) online spelen op Plato met de vrienden die je zelf kiest. Of speel alleen met je man of vrouw the real thing. Maak het fancy en speel winepong of bubblepong. Met wat olijven erbij. En een kazeke. All night long!

via GIPHY

Lockdown Gamenight

Heb je wel eens zin in wat anders dan Netflix en chill met de liefde van je leven op de sofa. We feel you, wekenlang zij aan zij, 't mag ook al eens een andere boot zijn die voorbij komt varen. Organiseer een lockdown gamenight, begot! Hoe dan? Honderden spelletjes vind je op Steam. Naast de games die de jeugd speelt met namen die we zelfs niet proberen uit te spreken, hebben ze ook de 'gewone' in hun aanbod. Denk aan Risk, Monopoly en Uno. Meer moet dat niet zijn! De gamende jeugd communiceert tijdens zijn missies vooral via Discord. 't Is hier niet van elkaar te zien, maar enkel van te horen en/of te lezen. Wat van pas kan komen als we er binnenkort allemaal gaan beginnen uitzien als yeti's. Is het ook hier van alle remmen los of wil je gewoon zien of aan je tegenstanders hun gezicht of ze de boel niet aan het bedotten zijn, kan je er ook altijd Skype of iets gelijkaardigs bijhalen.

Ba(a)r zonder gevaar

Dat 't zeker andere tijden zijn, zelfs zonder dat vuile virus dat zowat de hele wereld naar zijn kamer heeft gestuurd. Het 'inpilsen' gebeurt bij de jeugd van tegenwoordig steeds minder en minder op café maar wel bij een of ander jonkie thuis. Nu het van quarantini is, houdt de jeugd duchtig zijn feestjes via de alleszeggende app Houseparty. We hebben dat gecheckt en dat is dik ok! Videochats om met z'n achten aan het aperitieven te gaan. Valt het gesprek stil, dan kan je er ook nog samen een 'pelleke pelen', zoals Trivia of Heads Up. Maar vermoedelijk komt na het lossen van alle ambetantigheid en het ledigen van je fles wijn alweer de zon ver op.

via GIPHY

Kriebelt het nu langs alle kanten om schaamteloos met je hele gezin de puber uit te hangen en het ene na het andere app'ke ten volle te gaan benutten, kijk dan zeker eens bij Orange hoe dat zit met die unlimited data. Go limitless all the way, bro!

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met Orange. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is, als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.