Danslessen, voetbaltrainingen, scouts. Alles afgeschaft, finito, gedaan. Maar dat wil helemaal niet zeggen dat het stretchen van de ledematen ook moet worden opgeborgen de komende vijf weken. No way hosay! Het handige aan bewegen is dat je het altijd en overal kunt doen! Geen auto of verplaatsing is ervoor nodig! Schuif je stoelen en banken aan de kant en shake those hips! Wat volgt zijn een paar handige tips over hoe je de conditie van jezelf en je koters op peil kunt houden! 

Dansen maar! Ariba!

U3ImAGGw5orJivZsOWuN1C5rNdNnfI0d788M6Ruz.jpeg

Even een stevig danske placeren is misschien iets wat we allemaal even goed kunnen gebruiken. De kinders kunnen niet naar de dansles, dat weten we. Dan maar het wereldwijdeweb to the rescue! Daar word je getrakteerd op wel duizend en één verschillende dansopties. Het YouTube kanaal van Kinderen voor Kinderen staat bijvoorbeeld vol van de danslessen voor je koters. Just Dance vind je ook terug op Youtube. Dat is dat spelletje van op de Wii indertijd. Wete nog? 

voetbaltrainingen 

486Jlo942Cs4GckbhZZ9NlvqOc1kLgOY7qjISVDM.jpeg

Nu ook voetbaltrainingen even niet meer aan de orde zijn, is het even zoeken. Zoeken naar waar de zeer aanwezige energie van je koter in kan kruipen. Wel, thank god for the internet. Op dit profiel vind je verschillende voetbaltrainingen terug! Allen daarheen! En snel je tuin in, voor je koter weer iets afbreekt. 

Yoga 

hgN5eR844N6C494bn9SqS6bMhCqwDOxERKFwMQZi.jpeg

Dit is de perfecte activiteit voor het slapengaan. Even verstand op nul en uitblazen na een hectische coronathuiszitdag. Gelukkig bestaan er apps en websites die je hier een handje bij kunnen helpen. The Sustainable Family geeft iedere zondag een live yoga session! Te gek om te doen met de hele familie. Yoga met Evy is dan weer een app die je altijd en overal kan gebruiken. Adem in ... (we zullen je even de tijd geven) en uit. Voor kinderyoga en allerhande tips moet je hier zijn. 

Bewegen met de allerkleinsten

r1lRF09wOhcYJtT5eXeYI3raxu5JE2CIakKuVY0b.jpeg

Voor ieder wat wils! Biba & Loeba zetten je kleinste rakkers aan het bewegen op een ludieke manier. En ze steken er nog wat van op ook. It's a yes for us! In hetzelfde stramien botsten we op Beweeg en kijk met clown Kasper. Leerrijk en sportief! 


Wat we nog willen zeggen!

De komende weken is het van creatief zijn met puzzelen en veel nieuwe dingen uitvinden voor iedereen. Maar vooral ook van heel correct de opgelegde maatregelen op te volgen. De paasvakantie hangt er sowieso al aan, maar laat ons er vooral alles aan doen om ons van een geweldige zomer te voorzien. Dus:
  • Was je handen! Iedereen! Regelmatig! Grondig!
  • Val oma en opa lastig, maar doe het alleen online. Je kan ook taartjes eten via skype!
  • Ga wandelen, fietsen, lopen; dat wordt ook aangeraden. Maar doet dit enkel in gezinsverband! Er mag ook nog 1 iemand buiten het gezin mee, maar NIET oma of opa.
  • Je mag ook met 1 vriend of vriendin gaan wandelen. Wijn kan/mag voor deze uitzonderlijke situatie uit een drinkbus gedronken worden. Hou wel je afstand en proost in de lucht!
  • Als je op de hort bent en je komt andere mensen tegen, hou je afstand. Dat wil zeggen dat je minstens anderhalve meter uit elkaars buurt moet blijven.
  • Zorg voor jezelf, elkaar en keep on smiling!