Daar is de lente! Daar is de zon! Wat een Vitaminieke D zoal niet doet met ne mens hé! En ja, dit jaar ziet die eerste lentezon er een beetje anders uit dan andere jaren. Maar dat is dik oké! Nu de technologische revolutie aan duizend per uur gaat en wij als hippe, coole slashparents soms zelf bijna niet meer meekunnen is het soms wat zoeken. Gelukkig zoeken wij bij Maison Slash al eens graag mee. Deze keer brengt onze zoektocht ons naar onbekende terrein zoals innovatieve apps die je koter aan het wandelen brengen! Wat doe je hier nog? Scrollen maar! 

Geocaching 

HQ67Rj2TD4guKVNe3PfqFqtxBRPKsrT10NVJutGh.jpegDit is nu zo één van die apps waarbij je even alles aan de kant wil schuiven, je kinders erbij wil roepen en direct erin wil vliegen. Dat was toch wat wij ervaarden toen we voor het eerst over geocaching hoorden. Het principe is simpel. Je gaat online of op de app op zoek waar de geocaches (schatten) verstopt liggen. Vervolgens trek je je avontuurbotjes aan en ga je op pad. De app zorgt voor tips en aanwijzingen over mogelijke vindplaatsen. Eenmaal je de doos gevonden hebt, kan je die signeren! Deze is een lockdownmust voor alle padvinders onder ons.

Pokémon GO

JH1lkEuKqSav4enbTFI0y8zieTajChk5VHtXHgvk.jpeg

Je kan geen artikel schrijven over apps die wandelingen aanbieden zonder Pokémon GO te vermelden. Dat zou zijn als een corona-lockdown zonder de Facebookpagina Clubkevanslashparents. Totaal ondenkbaar dus! Het is een ouwe, maar wel een nog steeds een gouwe. Toch nog snel even uitleggen. In deze app ontmoeten virtuele en echte werelden elkaar. Je gaat op zoek naar verschillende Pokémons in je buurt. Die kan je dan als het ware "vangen" met je mobieltje. Heel futuristisch allemaal! En cool! Vooral dat! 

TROOVIE

zecWQ1JSSQV1BXolo3AYjyJyYlJ0u6JkZsLR9cC5.jpeg
Hoi, ja, jij daar slashparent. Jij die het soms waarschijnlijk moeilijk hebt om wandelingen te verkopen aan je koters. Je antwoord op alle neeeemoetiknuweeralgaanwandelen-vragen kan worden opgelost met deze app. In deze app ben jij de baas. Jij beslist de wandelroute, de opdrachtjes die langs de weg zullen komen en de prijs op het einde van de speurtocht! Ze bestaan dus echt, die geschenken uit de hemel. 

WOKAMON

ewjxVNbJhtKS8VKhgXGjnBJ9R2ANuwyMGAJPiZQl.jpeg

Iphoneros

Kinders aan het lopen krijgen, dat is niet anders dan bij volwassenen. Bij de ene gaat dat nu eenmaal iets beter dan bij de andere. Sorry allerliefste koters, maar met deze app is er nu al helemaal geen ontsnappen meer aan. Het zit namelijk zo: hoe meer je stapt hoe groter je monster wordt. En zo een monster heeft natuurlijk nood aan wat sociaal contact. Je hoort ons al komen. Hoe meer je beweegt, hoe meer monsters je kan unlocken. 


Wat we nog willen zeggen!

De komende weken is het van creatief zijn met puzzelen en veel nieuwe dingen uitvinden voor iedereen. Maar vooral ook van heel correct de opgelegde maatregelen op te volgen. De paasvakantie hangt er sowieso al aan, maar laat ons er vooral alles aan doen om ons van een geweldige zomer te voorzien. Dus:

  • Was je handen! Iedereen! Regelmatig! Grondig!
  • Val oma en opa lastig, maar doe het alleen online. Je kan ook taartjes eten via skype!
  • Ga wandelen, fietsen, lopen; dat wordt ook aangeraden. Maar doet dit enkel in gezinsverband! Er mag ook nog 1 iemand buiten het gezin mee, maar NIET oma of opa.
  • Je mag ook met 1 vriend of vriendin gaan wandelen. Wijn kan/mag voor deze uitzonderlijke situatie uit een drinkbus gedronken worden. Hou wel je afstand en proost in de lucht!
  • Als je op de hort bent en je komt andere mensen tegen, hou je afstand. Dat wil zeggen dat je minstens anderhalve meter uit elkaars buurt moet blijven.
  • Zorg voor jezelf, elkaar en keep on smiling!