Bij het ochtendgloren willen we allemaal wel Julia Robertsgewijs uit ons bed rollen. En niet dat we onszelf moeten onderschatten, in realiteit gaat het er toch net wat anders aan toe. Maar hey, kin omhoog en borst vooruit. Wij hebben de ultieme tips om helemaal fris en fruitig de dag te starten. Good meurning, sunshine!

Lach

qlSoAuh6Z0AgBLmGN02b1rpeJrDmDwI0Kg0cImwP.jpeg

Je kan het niet geloven, maar in sommige kloosterordes was lachen indertijd verboden. Echt! Het gaf je een rechtstreekse link aan de duivel. Laat ons dan met z'n allen maar kinderen van de duivel worden. Want studies hebben uitgewezen dat lachen uitermate gezond lijkt te zijn. Bij het lachen maak je bepaalde hormonen aan die pijnstillend werken (als de kater te hardnekkig is doe je dit best in combi met een pijnstiller), stressverlagend zijn en je immuunsysteem versterken. En...bij het lachen gaan er heel wat spieren aan het werk. Niet alleen in je gezicht, maar ook in de rest van je lichaam. Zo heb je al meteen je eerste workout van de dag achter de rug!

Doe een workout3XnXbAkFudXSOCEEcndSP76qdPUp4k9J1i2Jvt29.jpeg

Start je dag met wat beweging onder de lakens. Hopla, effekes 100 caloriëen verbranden voor het simpele werk, met wat extraatjes erbij loopt de teller natuurlijk nog meer op! En net als bij lachen werkt ook seks pijnstillend en stressverlagend. Denk je aan wat er ondertussen met die kinderen moet gebeuren? Dit is een verantwoord excuus om je kinderen ongegeneerd vrij spel te geven met alle pads en pods in huis. Want ja, effe wat you and me time met je partner kan zoveel deugd doen en daar hebben je kinderen uiteindelijk ook wel wat aan!

STEUN EEN GOED DOEL

enQRvZiwer5FKkw5kTcCx5BIBp5fTWUyUFCD6Rek.jpeg

Wat is er schoner dan je dag te starten met een  goeie daad?! En je hoeft er alleen maar voor naar je koelkast te lopen. Euhh!?! Wat heeft het één met het ander te maken?  We leggen het uit. Je ochtend helemaal shiny & bright starten, doe je het best met een lekker, gezond en voedzaam ontbijt. Dat weet iedereen. Maar met de fruitige sappen van innocent erbij start je je dag èn lekker èn gezond  èn voedzaam, maar ook heel erg mooi! Naast de duurzame productie van hun sappen en smoothies gaat er ook 10%  van hun opbrengsten naar een goed doel. Zo'n win-win kunnen wij alleen maar vol uitzinnige energie (want dat krijg je van al die tips die we in je schoot werpen) keihard toejuichen! 

Lees 10 pagina's van een boek

JCgY1qlumChT0fxVeTPRKq5T38JMvP4R1iKZHzTq.jpeg

Lezen blijkt ne mens scherp te houden. Tussen het pampers verversen, boterhammendozen klaarmaken, identiteitscrisissen oplossen door hebben we daar al eens een tekort van, van die scherpte. We begrijpen heel goed dat je door bovenstaande redenen niet verder komt dan voor de 102986ste keer "Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft" te lezen. Maar toch...probeer er 's ochtends toch wat tijd voor te maken. (Een sleutel op de toiletdeur kan wonderen doen!) Kies een boek dat je positief inspireert, sluit je op en lees 10 pagina's. Je komt gegarandeerd helemaal stressproof uit dat kleine kamertje!

Meejditeer

x8wr9rO0ONSfCtvjFM13wz0bof1QYQgy0A7dOMeO.jpeg

Neen, je hoeft niet bij dag en dauw gaan bomen knuffelen, tenzij je dat echt wilt natuurlijk. Je hoeft ook niet van je kelder een boeddhistische tempel te maken. Download de Headspace-app en je kan ook gewoon mediteren vanuit je bed of tijdens je ochtendlijk toiletbezoek. En voor je begint te roepen van: "Ik heb daar genen tijd voor!" Goed nieuws! Er worden oefeningen gedaan die maar 3 minuten duren, deze tijd moet je toch kunnen afdwingen in die dagelijkse ochtendrush. En als je wist waar mediteren allemaal goed voor is (googlet is ne keer!), dan eis je je zo meteen dagelijks een uur op!

Maak wat van je haar 

6oJfAqNwQza6deWczU17K4bxlkee2i9mdHX7qYqd.jpeg

We gaan er niet onnozel over doen, niks zo erg als je dag te starten met een bad hairday! Kop op, want we hebben daar ALLEMAAL wel eens last van.  Ja, ook Julia Roberts en gelijken! Dus...laat dit geen vrijgeleide zijn tot een globale bad day, want er valt wel degelijk wat aan te doen. Verwen jezelf met wat goeie, lekker geurende haarproducten (shampoo, verzorging, masker). Die zijn dan misschien wat duurder maar je gebruikt er minder van en je haar wordt er ook gewoon beter en gelukkiger van. Wist je trouwens dat je maar 3 keer per week je haar hoeft te wassen? En als dat niet werkt, dan verschuif je de focus maar. Met een doorkijkblouse, bijvoorbeeld.
Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met innocent. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.