In deze rubriek gaan we elke maand op zoek naar familiehuizen waar ouders en kinderen hun creativiteit kwijt kunnen. Hoe richten gezinnen hun huis zo origineel in dat het met hun gezin kan meegroeien? Welke schatten verstoppen er zich achter hun voordeur?  En welke inspiratie kan jij als slashparent halen uit dit familiehuis voor je eigen huis? Deze maand nemen we een kijkje achter een wel heel speciale voordeur, namelijk de voordeur van een oude cinemazaal in Merelbeke! Say what? Inderdaad, hier wonen slashparents Ellen Cosyn (40) en Olav Verhoeven (41) samen met hun kinderen Frauke (8) en Lumen (6) op het podium. 

Het is een druilerige zondagochtend wanneer ik aanbel bij oude cinemazaal Regi in Merelbeke. Ondanks het slechte weer verschijnt er al gauw een lach op mijn gezicht wanneer ik binnenwandel in deze prachtige woning. En dat wandelen mag je letterlijk nemen. Ik droom niet...ik wandel letterlijk in een oude cinemazaal. Het immer sympathieke Gentse koppel Olav en Ellen bouwden deze retro bioscoopzaal om tot een prachtige woning. Ja, ze wonen er letterlijk op het podium.

Hn5ZI20ozqVTkVzf4oqGCMb7bGcJdduRUBSDDpDT.jpeg

In 2013 stonden ze met twee voeten op de grond in de Regi, ja ze waren smoorverliefd op dit pand. Ze tekenden de compromis niet voor niets want samen staat het koppel aan het hoofd van Studio Regie, een zot productiehuis sinds 2005 dat videocontent maakt in studio. In een paar jaar tijd is Studio Regie uitgegroeid tot dé uitvalsbasis van grote namen als Natalia tot Marco Borsato.

Na een crazy verbouwing van 7 maanden (!) trok het gezin in 2014 in dit prachtige stukje erfgoed dat een tweede leven kreeg maar waarvan de charme mooi overeind bleef.

AuN8xRh881RXsAPy64Gtul0YC23JS3TtayY3Mz3p.jpeg

De cinemazaal zelf doet dienst als studio voor hun bedrijf. Het podium bouwden ze om tot loft met prachtige keuken, woonkamer met daarboven gezellige slaapkamers en een badkamer. Dat kon alleen maar door twee ingenieuze ingrepen die het wonen op het voormalige podium mogelijk maakten, namelijk het bouwen van een trappenkast met slaapkamers erboven en een uiterst precies gepositioneerd raam.

Het interieur zelf oogt industrieel met een hoek af. Een mix van oude en nieuwe spullen. Duurdere designmeubels gemixt met goedkopere gadgets met een knipoog naar de oude cinema. Er hangen zelfs een paar unieke originele stukken uit de oude cinema in hun living en slaapkamers. Toch switchen Ellen en Olav hun meubels en interieurspullen regelmatig. Want ja, je kan dit huis ook huren. Voor fotoshoots, voor feestjes, voor evenementen, voor filmpjes...je kan het zo gek niet bedenken.
8b8N4XeR6jB64hmY5veriCpUsT442BzASSkO4KHu.jpeg

Nee, dit is geen film, het is echt

Ellen: "We zien veel koppels uit elkaar gaan omdat ze elkaar volgens mij te weinig zien, maar wij proberen het anders te doen. Wij wonen en werken samen en hierdoor snap ik mijn man met al zijn pieken en dalen (lacht)! En dat werkt voor ons! Toen ik hoogzwanger was van Lumen kochten we dit pand. We wisten op voorhand dat verbouwen met een peuter en een baby loodzwaar zou worden. Dus we maakten de afspraak dat we mochten roepen en tieren op elkaar zonder het persoonlijk op te nemen. Ja we wilden misschien veel tegelijk: een erfgoedstuk verbouwen, borstvoeding geven, duurzaam ondernemen, Rapley-methodes toepassen, er zijn voor de kinderen...maar 6 jaar later zitten we hier toch maar schoon in onze cinemazaal. Nee het is geen film, het is echt! Het is hard werken, maar wij wonen hier echt enorm graag. Hoe kan het ook anders?


WONEN IN DE STIJL VAN ELLEN & OLAV?

HUN INTERIEURTIPS:

  • Leuke gadgets en hip speelgoed kopen ze bij de Stoffenknop in Merelbeke.
  • Hay Design is één van hun favoriete designmerken
  • Heel veel meubels en gadgets vinden ze in tuinwinkels zoals bijvoorbeeld Eurotuin in Merelbeke
  • Op Di Alma Interiors zijn ze ook allebei smoorverliefd. Niet goedkoop maar wel echt exclusief en altijd supermooi.
  • Bij Action vinden ze ook steeds leuke gadgets en interieurspullen. Soms geven ze er een eigen touch aan door vazen en schalen bijvoorbeeld in het zwart te spuiten.
  • Inspiratie vinden ze vooral online zoals bij Maison Du Monde en Kare Design.

Benieuwd naar meer? Kijk dan zeker ook eens naar dit filmpje waarin Marcel Vanthilt de sleutel krijgt van dit huis voor het programma Wonen.tv.

En nu binnenkijken en kwijlen...
WM5tdy6UEGDmL452HDg9Ws7KtrKynPGfwdDyzfxQ.jpegzpBKzcwjmC8yPXPK20d4IyGxsgE7rTUPvTLxothj.jpegPR3rN1RM4CaS7aMaoFMOErRKZ7wsxXw415TVh1vD.jpeghtBRXqxcCM2WUwsBRVtY2mdrtG6iUIhdgkhAss8K.jpegCTDbZIJMyXXB9FFjG9KmEKaKOGktiGTVHENrKCul.jpegYclwr1VZxpCcOVyAPwqEcnLifjigzM1Jv4whGbZ9.jpeg90NveJMwZvCDXe9YgwDxEH27j7GjgFW6Vea2axKp.jpegNYrLjfQZeWy19Submc5IxCiuJINsmco0gnb3W7Xz.jpegCGwM4AcwaHS4YVNNH66LPWkcdmX5T6uIsWOGLXoQ.jpegW2jIomwT45u39VddFnesiZceLBaApP6LnkvIAEs5.jpegZqRhsYMzolwrAYV2yItvKoaPQeQ4H9FnUOJ3x7vw.jpegnSUp69fL75DbqZOjCcdUdnXU6aFZXvF51RlXrZ6I.jpegLP6AIUsMUxiVTYwpxktYWWa3PbfBed9FgNDr40SW.jpegTIfs0IQRJ9pvEzOA4TRbLwUIbbi7yHoBYBPbUbg1.jpegp7QEDKybD9l6xxhAyrWLBt0cFGf7aXFQbyZoQmth.jpegB8nbqFgE8zDo8wkEutIi3YlxjkPfJNKgv4RhKYJY.jpeg9ZTvP7ez69Cpo5QfDUi6EqQS4QZl34DQoVflrujH.jpeg2z5AjMHfSuFrBddaJ1pWR4cNAPmSfez9Y4g1eGDG.jpegJGCssYghUjTVeoyIgVhKLwaAGuc9Lk8P5jYqVp4p.jpeg