Wist je dat heel wat boeken voor baby’s en peuters grafische en illustratieve
pareltjes zijn? Doorspekt met genoeg humor en spitsvondigheid om ook de ouders te bekoren? Oh jawel! Deze 5 magische boeken zijn gegarandeerd een feest voor onze allerkleinsten én hun ouders. Komtdatzien! Komtdatzien! 

1. Daar zat een aapje op een stokje

Esmé Bos en Bart Voet gingen op zoek naar acht speciale dierenliedjes van over de hele wereld. Ze zorgden voor prachtige muzikale arrangementen, begeleid door vrolijke dierentekeningen van Fleur van der Weel. Het boek is een evenwichtige mix van vrolijke, melancholische en wiegeliedjes. De liedjes - die je kan beluisteren via een QR-code - worden gezongen in de oorspronkelijke taal en zijn steeds in het Nederlands beschreven in het boek. Extra win voor het ontdekken van andere talen dus! Score! 

2. Krak-Krak, wie is daar?

Een boek vol eitjes! Op elke dubbele pagina ligt een ei in zijn natuurlijke habitat: op het strand, in de zee, op het ijs... Wanneer je het luikje open schuift, komt een schattig babydiertje met een krakend geluid tevoorschijn. Pure magie! Is het een schildpad, een krokodil of een vis? Ontdek het samen met die kleine baby van jou! De felle kleuren, afgestemd op de omgeving van het dier, en de planten- en bloemenweelde rondom, zorgen voor veel kijkplezier! Tip: check van dezelfde auteur zeker ook ‘Rara, wie ben ik?’! 

3. Meneertje Snor

Meneertje Snor heeft een snor. Wat is hij trots op die snor! Maar dan gaat zijn snor vliegen... Iedere pagina toont de snor op een andere voorwerp dat dezelfde vorm heeft. Een snoezig, vrolijk én grafisch aantrekkelijk voelboek om samen met je baby of peuter te ontdekken. Voor papa's mét snor heeft hij vast een streepje voor! 

4. Misschien

Een nieuw boek van Chris Haughton? Dat is altijd iets om naar uit te kijken! Zijn ‘Mama kwijt’ werd een groot succes, en werd in Nederland zelfs uitgeroepen tot Prentenboek van het jaar. De kleine aapjes in dit boek zijn gek op mango, maar mogen er van hun mama geen halen, want er zijn gevaarlijke tijgers in de buurt. Maar kijken mag toch wel, denken ze… Heel misschien? Het resultaat is een eigenzinnig verhaal met veel humor!

5. Waar is iedereen?

‘Waar is iedereen?’, vraagt eend zich af. Wat ruist er door het struikgewas, en wie woont er in de paddenstoel? Wie rijdt er met de auto en wie waakt er onder het bed? Een flapjesboek dus! En dat vinden die kleintjes plezant, dat weten we allemaal! Als je het flapje optilt, kom je te weten wie er zich verstopt heeft. Een origineel zoekboek met veel grapjes, ook voor de volwassen meelezer.

Iedereen Leest wil jong en oud aan het lezen krijgen. ‘Meer leesplezier, meer lezers’ is het motto. Meer boekentips voor de allerjongsten vind je op www.boekenzoeker.be en www.boekstart.be.

Meer boeken voor kinderen en jongeren vind je op www.boekenzoeker.be. Iedereen Leest wil jong en oud aan het lezen krijgen. ‘Meer leesplezier, meer lezers’ is het motto. Trouwens, in dit artikel gebruiken we affiliatie links. Dat wilt zeggen dat als jij klikt op de link en een aankoop doet, dat wij daar een klein percentage van krijgen. Jij betaalt niet meer voor het product dan als je rechtstreeks naar de welbepaalde website gaat. Je helpt ons alleen bij het ondersteunen van Maison Slash. Waarvoor dank!