Het is zomer! Perfect leesmomentje voor zowel jou als jouw kinders. Hallo heerlijke old-school papieren boeken en welkom in de énige echte Maison Slash-boekenclub voor parents en kinders! Lees hier onze selectie van boeken voor augustus.

Voor kinderen die weten wat ze willen

Prinses Leentje & de weg naar het hart -  Een jonge prinses die haar beide ouders, de koning en koningin, even beu is en op zoek gaat naar het grote hart om een oplossing te vinden en de liefde tussen haar ouders weer op te krikken.

Waarom is dit een écht Maison Slash-boek? 

Een mooi verhaal waar de rollen een keertje omgedraaid zijn: de ouders zorgen voor de problemen, en het kind lost ze op. Hahaha, herkenbaar anyone? Sowieso houden we van de originele insteek en is dit boek een echte inspiratiebron voor alle kinderen die vrij, avontuurlijk en zelfstandig willen zijn. (Dus euh zo wat bijna elk kind op een bepaald moment?) Fantasie gecombineerd met een beetje realiteit én creativiteit, lijkt ons alleen maar succesvolle cocktail!

Prinses Leentje & de weg naar het hart - Babette van Veen - Moon, 2018 - 4+


Voor wie graag voorleest én ook van het internet houdt

Vos en Haas: Feestboek - Een voorleesverhaaltje waar de bekende Vos en Haas een feest in het bos organiseren voor hun vrienden Piep, Tok en Iek. Iek zondert zich echter af, mét draadjes in zijn oren en een scherm voor zijn neus. 

Waarom is dit een écht Maison Slash-boek?

Omdat het over Feestboek gaat. En een smartfoon. Heerlijk gelaagd en een leuk verhaal met heel herkenbare en alledaagse situaties, wij zijn verkocht. Elk kind dat dit verhaal voorgelezen krijgt, zal zeker weten wat een 'leptop' is of 'gee es em'. En het verhaal heeft zelfs een boodschap en al. 

Vos en Haas: Feestboek - Sylvia Vanden Heede - Lannoo, 2018 - 5+

Voor mensen met een poëzie-album-fobie 

Hokjes: Een out of the box-tekenboek - Check dit leuke en creatieve boek! Heb je een creatief kind, maar zelf twee linkerhanden? Dankzij dit tekenboek kunnen jouw kinderen hun fantasie de vrije loop laten. Handige suggesties en duidelijke stappenplannen tot echte meesterwerken zijn inbegrepen. Allez hop, laat die poezie-albums maar komen nu! 

Waarom is dit een écht Maison Slash-boek?

Niet moeilijk. Het boek leert jouw kind bepaalde vormen tekenen en nieuwe dingen ontdekken, en jij moet daar helemaal niks voor doen. Duidelijk toch? 

Hokjes: Een out of the box-tekenboek - Jacky Bahbout - Moon 2018

Voor slashparents die even een back up nodig hebben


Waarom mama drinkt - Een vertaalde roman uit het Engels van een real time slashparenting-blogster. Het boek gaat over een mama die 39 wordt en meer wilt dan alleen leven voor haar kinderen en praten over welk receptje ze gisteren heeft uitgeprobeerd. Herkenbaar? Dat vonden wij ook! Het verhaal krijgt wel een wending maar dat vertellen we nog niet. 

Waarom is dit een écht Maison Slash-boek? 

De titel is: "Het dagboek van een uitgeputte moeder". Need we say more? Dit is het perfecte boek om met een glaasje wijn (of wat het ook mag zijn voor jou) eens rustig te gaan liggen en relaxen. Met genoeg humor en zelfs een eventueel geniaal idee om je leven een echte 'schwung' te geven.

Waarom mama drinkt - Gill Sims - Prometheus, 2018

Voor slashparents die van opvoeden heel even genoeg hebben

Opvoeding met een damper - De opvolger van 'Opvoeding onder de dampkap' en nog steeds even herkenbaar en hilarisch. Het boek bestaat uit een verzameling van herkenbare en levensechte struggles uit het leven van een gezin. Een echt #héhetisoké momentje. 

Waarom is dit een écht Maison Slash-boek?

Voor wie het nog niet wist. Maison Slash heeft een zwak voor grappige en herkenbare verhalen. En laat dat nu net een perfecte omschrijving zijn van dit boek. Dit boek verwoord hoe opvoeden nu écht in zijn werk gaat en wat ouders soms écht denken. Een boek waarbij je na het lezen kan zeggen "Ah, ik ben dus toch niet de enige die dat doet." 

Opvoeding met een damper - Anneke Van De Voorde - De Vliegende Keeper, 2018Heb jij nog aanraders voor onze boekenclub? Laat het zeker weten op alloallo@maisonslash.be of via de comments. #theparentsarealright!