Zie jij door alle boeken het figuurlijke bos niet meer? Dan zijn hier Maison Slash's dikke vette aanraders voor de maand juni! Voor kinderen, voor ouders, voor ons chaotische slashleven met een lach en een traan. (Voel je de drama?) Hou zeker ons magazine in het oog, want maandelijks plannen we een nieuwe episode van deze boekenclub! 

Liefde en verlies

IMG_5656.JPG

De wolkenschilder en het sterrenmeisje - Dit is een prachtig kinderboek dat inspeelt op verlies en elkaar terugvinden. Het boek is geschreven in het verlengde van de koesterkoffer, een initiatief van het Berrefonds dat wij een giga warm hart toedragen! Het helpt kinderen bij het verwerken van verlies en  om hun er zo weer bovenop te helpen. Een tamelijk pittig thema wordt dus heel erg op kindermaat vertelt.

De wolkenschilder en het sterrenmeisje // Gilles Weyns // € 19,99 // 

Media en televisie

IMG_5674.JPG

Help! Ik was op TV! - Een grappig en spannend verhaal over de macht van televisie en welke rol fake news en sociale media in ons dagelijkse leven innemen. Dit is geen megaconfronterend boek maar het zal je kind toch een beter zicht geven op 'de media' en wat er allemaal bij komt kijken. Luchtig leesvoer om je kind toch zijn dagelijkse portie media te geven - maar dan eens offline.

Help! Ik was op TV!  // Bieke Geenen // € 13,95

Vriendschap en de kracht van verbeelding

9200000091371867.jpg

De meest eenzame walvis ter wereld - Een verhaal dat een ontroerende kijk geeft op vriendschappen en de kracht van  verbeelding. Over eenzaamheid en het invullen ervan. Dikke vette pas op: de combinatie lach-traan is hier écht wel aanwezig.

De meest eenzame walvis ter wereld // Kim Crabeels & Sebastiaan Van Doninck // €14,99

Een klassieker op prille lezersformaat

Vervanger.JPG

Er was eens... Roodkapje - De klassieker van de Gebroeders Grimm, op-maat van de jongste lezers. Ideaal dus om over te schakelen van voorlezen naar het gewoon zelf doen! Hoor je het al? Jouw kind kan da! Visueel is dit boek ook gewoon top: de prenten zijn mooi en geven ons serieuze Tiny vibes!

Er was eens... Roodkapje // De Gebroeders Grim // € 9,99

Leren over de oceaan

IMG_5669.JPG

Het zinderende zee boek - In dit boek vind je kind op spelenderwijze antwoorden op vragen die het altijd al wilde weten over de creaturen in de zee. Met mégaleuke wist-je-datjes, visueel mooie inhoud en een kleine zoektocht. Een echte aanrader, zeg dat wij het hebben gezegd!

Het zinderende zee boek // Yuval Zommer //€ 14,95

Voor de slashparents ( & relaxte moeders)

IMG_5665.JPG

Die andere moeders doen ook maar wat - Sorry slashdads, dit boek is wel keihard voor de slashmoms. In dit boek geven de Club van Relaxte Moeders 39 columns waarin ze vertellen over het het leven als moeder met daarin het bewijs dat iedere moeder ook gewoon maar probeert de ballen in de lucht te houden. Een aanrader als je kan relativeren en lachen met je eigen miserie, want deze verhalen zijn zo waar en herkenbaar!

Die andere moeders doen ook maar wat // De Club van Relaxte Moeders // € 9,99


Heb jij nog aanraders voor onze boekenclub? Laat het zeker weten op alloallo@maisonslash.be of via de comments.
#theparentsarealright!