Als je nog niet weet wat bunchems zijn, lees dan vooral verder zodat je niet in de val loopt! Deze speelgoed-bolletjes hebben al verschillende mooie kinderkapsels verwoest. En als we jullie mogen geloven, zijn er zelfs ook enkele slashparents niet aan ontsnapt! Wij vroegen jullie om raad en en lijsten hier dé ultieme hacks op om die bunchems uit de lokken van jullie kroost (of die van jezelf) te verwijderen. 

Bunchems? Watte? De fabrikant verkoopt het zelf als volgt: 'Kleine kleurrijke bolletjes met haakjes die je zo in elkaar knijpt. Ideaal voor creatieve kids!' Althans, creatieve kids zonder haar, als je op veilig wil spelen. Tof speelgoed, daar niet van. Maar de haakjes zorgen er helaas voor dat de hele haardos samenklit en de bunchems bijna onmogelijk te verwijderen zijn.  Gelukkig staat onze community altijd paraat met wat goede raad. #oudersvoorouders 

1. Zet er de schaar in  

Meteen de meest drastische, maar ook snelste en meest pijnloze manier om die vreselijke dingen te verwijderen. Speel zelf eens van kappertje. Vertrouw je jezelf niet met een schaar? Vraag dan een echte kapper om hulp. Zij blijven achter met een goed verhaal en je kind zal absoluut nooit meer met bunchems in de buurt van haar komen. Of ja, dat hopen we. Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, toch? 

2. Een vork en vééél conditioner 

Ben je meer van het geduldige type? Probeer dan eerst die weelderige haardos te redden... met een vork! Smeer de bunchems en het haar in met veel conditioner en pruts de bolletjes eruit met de vork. De conditioner zorgt ervoor dat de haren zo glad worden dat de haakjes er, hopelijk, gewoon doorschuiven. Tranen laten, is toegestaan. Bij beide partijen. 


3. Haakpen vs haakjes 

Met een dun haakpennetje kan je beetje bij beetje de haren van je kind bevrijden. Een werk van lange adem, hoor ik jullie zuchten. Gelukkig gaf een opmerkzame ouder de wijze raad dat dit nog beter werkt als je het slachtoffer voor een scherm plaatst. Lang leve de autoplay van Netflix! 

4. Ouderlijk toezicht 

Maar de beste optie is natuurlijk om te vermijden dat die haakjes in het haar terechtkomen. Zijn jouw koters van het experimentele soort en is een waarschuwing dus niet genoeg? Laat ze dan simpelweg niet met bunchems spelen zonder dat jij erbij zit. Al is dat ook geen garantie op succes - insert onderstaande foto.