Gisteren was het paasmaandag en ik deed niks. Echtig waar niks. Volgens kenners moeten we dat vaker doen: dat niksen. I'm game zeg ik dan. Maar iemand gaat me moeten uitleggen hoe ik van mijn 24u- dan 50u-dagen kan maken. Want dat niksen was zowat geleden sinds 2015.  Ik lag gisteren dus een hele dag te stinken in mijn zetel. Heb heel de reeks van Tabula Rasa gebingewatched. (Steengoeie reeks trouwens!) Mijn kinderen zijn een hele week netjes geparkeerd bij de moemoe aan zee. Dus is het toegelaten om compleet onproductief en alleen te liggen snotteren mét dekentje in mijn zetel voor 6. Voor alle duidelijkheid: dat snotteren komt niet door de afwezigheid van mijn kinders. Maar door een lelijke verkoudheid die ik heb opgepikt.

De loser uithangen is af en toe nodig

Het is niet de eerste ziekte deze winter. (Ja I know, lente. Maar zie jij die ergens?) Maar de vorige keren dat ik lam lag, heb ik wél gewoon doorgezet en netjes verder gewerkt. Wat een heerlijkheid, zo de loser uithangen! Meteen merk je het effect op je brein. Door een dag te niksen, verhoogt de volgende dag je creativiteit tot de 6de macht (die multiplicatie heb ik eventjes random uitgevonden, hoor). Alles gaat beter. Alles gaat sneller. Ook al heb ik nog steeds een kop gevuld met snot. Daar blijkt een wetenschappelijke verklaring voor te zijn, las ik dit weekend (ik was dan toch aan het niksen) in een artikel van radio 1.  Er bestaat blijkbaar zoiets als 'Kairos-tijd', de kwalitatieve of gevoelde tijd, en 'Chronos-tijd', de kwantitatieve of kloktijd. Door onze gevulde agenda's leven we steeds meer op gespannen voet met die Chronos-tijd, wat nefast is voor onze creativiteit. Awel, herkenbaar.

Stilstaan is achteruitgaan

Nu ben ik toch wat in de war met de waarheden en gezegden van de wereld. Want 'men' zegt eveneens dat "stilstaan achteruitgaan is". Ja ség! Alleszins, zoals gezegd is er van dat stilstaan weinig in huis gekomen de laatste maanden. Zo hebben we een duo frisse stagiaires sinds vorige week. Zij zullen ervoor zorgen dat ik mijn aantal loserdagen kan verhogen met 0,003 procent (alweer een vermenigvuldiging compleet uit de lucht gegrepen). Of vooral dat onze productiviteit verhoogt met ... enfin, je snapt het. [caption id="attachment_13691" align="alignnone" width="1100"]jetske en joy De stagiaires hebben gelukkig ook een naam: Joy en Jetske[/caption]

Is dat een nieuw kantoor?

Eveneens zot goe nieuws is dat we sinds vandaag - heden dinsdag 3 april- in onze nieuwe kantoorruimte zijn getrokken. Waar? In de bureaus van Caviar, en ik citeer ' een award-winning entertainment company in LA, London, Brussels, Paris + Amsterdam.' Voor de twijfelaars: wij zitten gewoon in Brussel, vlakbij het kanaal. Dus eventjes geen loserdagen meer voor mij, maar wél werken in een nieuwe inspirerende omgeving mét een team under construction. Dat is ook niet slecht, toch?