"Uit-ge-put" dicteer ik mijn zoon. Ik help hem snel met zijn huiswerk terwijl ik ook het avondeten sta op te warmen, de koorts opneem van de jongste en overdenk welke stapel werk me nog te wachten staat wanneer iedereen straks in bed lig. "Zoals jij hé, mama, jij bent uitgeput, toch?"  Ik moet lachen. I ain't no superwoman. Hoewel ik liever wil huilen, verwarmt mijn zoon mijn hart door dit klein stukje erkenning.  Je hebt zo'n weken waarin alles verkeerd loopt. Je hebt een planning gemaakt zoals een Jenga-toren waarvan je weet: 'ok, alles kan nét lukken, als er maar niks verkeerd loopt". En dan baf, word je kind ziek. *Toren stort in. Terwijl de grootouders op reis zijn, je man een week met het werk weg is en je nét een stevige gevulde agenda met afspraken en deadlines hebt, moet je de toren zelf terug opbouwen. En eigenlijk wil je gewoon een beurt overslaan en slapen. Dat. was. mijn. week. Hoe was de jouwe? Niet veel beter, hoorde ik toen ik verschillende mensen belde deze week. Steevast met kinderstemmetjes op de achtergrond en excuses aan de andere kant van de lijn van 'ja, ik moet thuis werken want mijn kind is ziek." Haha, lieve slashparents, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Dàt is ook weer een geruststelling.

#omdathetkan

Meteen dé reden voor de hashtag die we keihard voor onszelf introduceerden bij Maison Slash: #omdathetkan. Want ondanks dat we stevig aan het doorperen zijn en intussen de ballen in de lucht moeten houden, vinden we dat er maar 1 ding écht telt: genieten van het leven. Oh ja, een dooddoener van jewelste. Sowieso. Maar wel ééntje die we soms dreigen te vergeten. Wie heeft er namelijk beslist dat ontspanning een beloning moet zijn voor een inspanning? Vanaf nu gaat het bij ons dus zo: als we geen rationele argumenten tegen hebben, dan roept één van ons sowieso hashtag #omdathetkan.

Welnessen op een woensdag

Daarom dat we onlangs op een doordeweekse woensdag naar de sauna trokken. Voetpeelingske, rugmassage, theetje drinken. (ok, eerlijk, dat gebeurde twee weken geleden, niet tijdens mijn afgelopen dramaweek vol pech en chaos. Reality check, ik geef toe. :-))We trokken naar Wu Wei in Kortrijk. (Als je nog eens een gezellige en strakke wellness zoekt, ... wowkes, wel een dikke aanrader!) En funny, want hoe meer we onze hoofden leegmaakten, hoe meer ze bruisten van nieuwe en frisse ideeën. Wordt ongetwijfeld vervolgd.