Hoeveel je er ook over leest en hoort, de komst van je allereerste kind zet je wereld even op z'n kop. Ook zo bij slashparent Filip. Samen met zijn geweldige zoon kwam er ook een lichte Vitaya-verslaving mee uit het geboorte-kanaal. 

FILIP
10 november 2017: de landing van baby Nero op aarde.  Rome werd niet op één dag gebouwd en ons keizertje werd ook niet in één uur geboren.  30 uur komt al meer in de buurt ...30 uur niet geslapen wegens FOMO – Fear of Missing Out!  10 november 2017: de mooiste dag van mijn leven en het begin van de rest van mijn nieuwe leven.

Het maakte indruk.  De geboorte zélf zag ik als een natuurdocumentaire van National Geographic.  Vriendelijke dokters en verpleegsters hielden wacht voor de Discovery Chunnel en na 30 uur bracht Nero zijn onemanshow. Merci dokter, de tocht was lang maar u - de gids - ervaren.  En ja, dat schattige bloederige vleesklompje dat opeens begint te bewegen (horror!) is wel degelijk de vrucht van mama en papa.  De moederkoek liet hij achter in de buik, da’s toch al iets waarin we verschillen: ikzelf had die koek allang opgegeten.

Babybubbel meets Vitaya-land

Instagram alert!  De eerste 10 dagen na de bevalling waren 100 % Vitaya-proof.  Dankzij het concept vaderschapsverlof kun je als papa 10 dagen figureren in eender welke aflevering van Vitaya.  Een romantische trip op een roze babywolk.  Sweet love and happy endings everywhere. Compleet opgezogen door het prille geluk en de nieuwe wereld die op mij afkwam, bracht ik die periode door als in een babybubbel. Met Instagram filter.  Hashtag Dadlife. 

Buiten was het winter maar bij ons thuis brak de lente door.  Nog net geen roze rozenblaadjes die romantisch en wollig naar beneden dwarrelden. Wie had ooit gedacht dat ik zo kon genieten van Vitaya bij ons thuis. Hashtag Huisjeweltevree. Plots begreep ik hun slogan maar al te goed!

Vitaya, vol momentjes voor jezelf (de buitenwereld bestaat niet, it’s you and your family)
Vitaya heeft voor jou de leukste films, series en documentaires klaarstaan (onze Sturm der Liebe,  Home and not Away, Say Yes to the Babydress,..).
Van “wauw” tot “auw” (Wauw, hij kijkt naar mij! Auw, 5 dagen zonder slaap prikkelt wat in de ogen!..)
Van prachtig tot kei-schattig (baby die juist wakker wordt.. #smelt)
Geniet van deze momentjes voor jezelf (doen we! Wel 10 dagen lang!)

Het leven zoals het is

Helaas pindakaas, mooie liedjes duren nooit lang en op dag 11 begon een nieuwe aflevering van “Het leven zoals het is: Beyond the Baby Bubble”.  Helaas niet op Vitaya maar eerder op Kanaal Z.  Mijn 10 dagen vaderschapsverlof liepen ten einde en ik werd terug nuchter na een dronken roes van fris geluk.  Arbeit macht frei und ich bin dabei.  Gelukkig kun je als papa na je vaderschapsverlof nog overschakelen naar een tijdelijk ouderschapsverlof. Zo kun je je afkickverschijnselen van je gelukzalige babybubbel toch nog wat spreiden en verzachten.

Ondertussen zijn we al 9 maand verder en meer Ketnet-proof.  Onze woordenschat is kinderlijk verleukt en we converseren met Nero op babyniveau. Dagelijkse kwesties worden besproken aan tafel en we passen ons aan.  Multicolor darmflora, broekhoest en liquide of vast klinkt zoveel leuker dan kleurige kak, diarree en schijterij en harde keutels. Geen idee trouwens waarom we Nero liefkozend onze kakapoen noemen. 

Toch zit er nog wat Vitaya in ons, al is het geen 100 %.  We nestelen ons graag in dat unieke Vitaya-gevoel en dromen samen van een mooie toekomst voor hem.  Uiteraard met een geweldige soundtrack en een happy end.  Wij zorgen alvast voor een passend decor, een doordachte regie en een warme jingle. Our way is the Vitaya way. Hashtag Love.