Vrouwen zijn strong as hell. Dat zal je ons bij Maison Slash nooit horen ontkennen. Op deze "Dag van de vrouw" willen we daarom al onze fellows een dik vet vuistje geven. Maar toffer is om eens onze mannelijke collega's aan het woord te laten over het andere geslacht. Hoe vieren de mannen van Vaderklap bijvoorbeeld deze "Dag van de Vrouw"? 

Focus

Vandaag is het Internationale Dag van de Vrouw en de dames van Maison Slash vroegen ons, Vaderklappers, om het eens over de vrouwelijke helft te hebben. Welnu, waarom ook niet? Laten we het eens hebben over de vrouwen in ons leven. Hoewel de dag van de vrouw in het teken staat van alle vrouwen, is er bij ons vooral een extra moederconnotatie. Over moeders hebben we het halfweg mei al. Laat ons nu focussen op onze dames, onze wederhelften.

We hebben het geluk al meer dan een decennium samen te zijn met schatten van dames. En neen, we hebben niets goed te maken. Mocht het zo zijn, dan kochten we ze wel een ring en een boeketje bloemen. Op Internationale Dag van de Vrouw verdienen ze een extra paar alinea’s vol lovende woorden. We zijn trots op hen. Op wat ze kunnen, wie ze zijn en wat ze betekenen voor ons en onze kinderen.

Roger Federer

De vrouw is een wonderlijk schepsel. Een prachtig wezen, zonder wie de man (en z’n nageslacht) verloren zou zijn. Die van ons slagen er op wonderbaarlijke wijze in werk, gezin, huishouden te combineren. Het zijn de Roger Federers van het gezin. Ze presteren telkens weer op topniveau. Jarenlang. En het lijkt allemaal alsof het geen moeite kost. Geen idee hoe ze het doen. En ze zijn nog stijlvol ook. Ze lijken anders in elkaar te zitten en anders te denken. En net die diversiteit moeten we toejuichen op een dag als deze.

Dankzij hen kunnen wij vaderklappers doen wat we willen. Een blog vullen, een boek schrijven, sporten, koken, samen of alleen. Neen, we zijn niet “de nieuwe vaders” of wat dat ook moge zijn. We werken veel en hard en zoeken voortdurend naar het evenwicht tussen vader zijn, man zijn en eigen zijn. We botsen al eens met ons hoofd tegen de muur. Telkens weer echter kunnen we terugvallen op onze dames. Ze zijn prachtige vuurtorens, die ons telkens weer veilig hun haven binnen leiden. Ze zijn onze trainers die ons naar een hoger niveau pushen. Onze krijgers tijdens hectische dagen, onze steun en toeverlaat, in goeie en kwade dagen.  Ze zijn de moeders van onze kinderen en de vrouwen van ons leven. De beste moeders en de beste vrouwen. Wat meer kunnen we ons nog wensen?