Hoeveel mensen werken er bij Maison Slash? En waar is jullie kantoor gelegen?  Onze laatste FAQ-update (frequently asked questions) dateert al van januari! En dat is stiekem lachen, gieren en brullen bij het herlezen, want bijna geen enkele vraag krijgt vandaag nog hetzelfde antwoord. De Maison Slash FAQ-pagina is hoogdringend aan vernieuwing toe. Bij deze.

Wat is dat eigenlijk Maison Slash?

Veruit de meest gestelde vraag waar lange en korte antwoorden op mogelijk zijn. In de korte versie: Maison Slash is een online lifestyle magazine voor ouders die meer zijn dan mama of papa alleen. Intussen op maandbasis gelezen door zo'n 27K websitebezoekers!!!! Hoeraaaa! En én én én én, dit is het grote nieuws: sinds al even achter de schermen ook het allereerste #parentfriendly marketing agency ter wereld. Maar nu dus dankzij een gloednieuwe website ook vòòr de schermen! Olé

Maison Slash-Faq-paginaWacht, een magazine én een agency?

Euh ja. Sorry. (En ook een Family Rave Party trouwens.) Keuzes maken past niet echt bij slashparents. That's the whole idea. De "slash" in Maison Slash komt niet - zoals velen grinnikend vragen - van die gitarist van Guns N' Roses. Slash komt van de “/”. Je bent immers niet alleen mama of papa, maar toevallig ook gepassioneerd foodaholic/travel addict/style lover/... Je persoonlijkheid staat of valt niet met het feit dat je kinderen hebt. Maar je hebt ze nu wel eenmaal. Vandaar ons veelvuldig gebruikt woord: #slashparent. En die "/" gaat dus eveneens op in ons werk. Waarom enkel een magazine, als je òòk events kan organiseren én toffe campagnes kan bedenken? Onze missie is de wereld meer #parentfriendly maken. Tsja, dan moet je daar ook iets voor over hebben...

Hola, pauze. Wat was dat van die Rave Party? 

Hahaha, we wisten dat we je aandacht hiermee zouden trekken. De Family Rave Party is een dikke vette fuif voor slashparents én hun kinderen. Het feestje gaat door op zondagnamiddag 26 november in de Kruitfabriek in Vilvoorde. Beeld je het volgende in: neon, neon en extreem veel fluo. Vet goeie muziek waarop je ook samen los zou gaan thuis in de keuken. (Denk Michael Jackson én Justin Bieber. Misschien zelfs een Yves De Ruyterke. Uiteraard ook Boef en ‘Kind van de Duivel. ha!) Overigens, ook niet onbelangrijk: er zijn cocktails én mocktails. En keiveeeeeel stoere activiteiten (om het uiterst verschrikkelijke woord ‘randanimatie’ niet te moeten gebruiken).

collage raveOh jo, ik moet daar naartoe!

We willen niks zeggen, maar uhu. Terechte reactie. Je bent niet de enige die dat denkt. Er zijn namelijk al meer dan 100 tickets weg, en we hebben de promomachine nog niet eens op stand 1 gezet.  Als je erbij wilt zijn, dit is de link die je nodig hebt.

Wiewerktdaarallemaaljong?!

Aha, dat is een openingsvraag naar meer heugelijk nieuws! Wij - Anne en Ingrid - zijn met Maison Slash gestart. Bijna een jaar geleden. Eerst deed Ingrid zot en stopte ze met haar vaste job bij de VRT. Nu is ook Anne helemaal doorgedraaid en beleeft ze haar laatste weken bij haar vaste werkgever. En als dat nog niet genoeg is, krijgen ze nu ook versterking van Dora, een freelance social strategy- en PR-wonder, én bovendien met een scherpe pen. Check haar blog! [caption id="attachment_9200" align="alignnone" width="2547"]Dora Dit is Dora![/caption]

En daar loopt niet meer volk rond?!

We moeten inderdaad eerlijk toegeven dat we voor het magazine steeds vaker artikels krijgen ingestuurd van andere #slashparents. Zij vertellen hun verhalen, leggen een ei of delen hun ervaringen. Jup, helemaal gratis - als dat jouw volgende vraag is. Dat doen ze omdat ze van iets willen bevallen en bijvoorbeeld geen eigen kanaal hebben/willen. Of omdat ze hun eigen project in the picture willen zetten. “Working apart together” noemen wij dat. (Voel jij trouwens ook een ei dat zich al half naar buiten perst? Stuur ons dan als de bliksem een mailtje met jouw idee of tekst naar alloallo@maisonslash.be en misschien werken we ooit nog samen!) [caption id="attachment_9150" align="alignnone" width="960"]slashparents Dit is maar een deeltje van alle geweldige slashparents die achter de schermen meewerken aan ons magazine![/caption] En uiteraard is intussen ook de zoektocht begonnen naar het legertje matching freelancers én de perfecte stagiair. Als je interesse hebt, houd je best onze gloednieuwe vacaturepagina in het oog. Of volg gewoon Maison Slash op linkedin. Kan ook.

Waar is jullie bureau?

Overal waar ons hoofd, computer en gsm kunnen werken. Maar binnenkort verkassen we naar de startit-bureaus aan het kanaal in Brussel. Dat is waarschijnlijk een slimmer lange termijn-plan. Enfin. Voor een jaar toch.

Dus... jullie bestaan bijna 1 jaar. En nu?

Wie zal het zeggen? :-) Op naar het verdere avontuur zeker? Maar de allereerste milestone is een vernieuwde magazine-website volgende maand! Het wordt een pareltje, we tell you.