Een man-van-het-jaar, die hebben we vermoedelijk al gekozen. Nu nog een ding van
het jaar. We zouden natuurlijk voor die hoogtechnologische dingen kunnen kiezen
die deze dagen onze levens redden: Zoom, Whatsapp, Microsoft Teams, HouseParty,
noem maar op.  Of voor het mondmasker, want dat redt letterlijk ons sociaal leven. Maar volgens slashparent Elke zijn er ook heel simpele dagelijkse dingen die
het leven in corona-tijd draaglijker maken. Dit zijn de 5 dingen die alvast haar stem krijgen.

1. De trampoline

Ooo, wat ben ik blij dat dat ding in mijn hof staat. Ik heb lang de boot afgehouden, wegens te lelijk. Maar zoals u weet, normen en waarden, dat verdwijnt eenmaal je kinderen hebt en esthetiek is al lang geen prioriteit meer, al zeker niet in mijn achtertuin. Hij staat er en zorgt zeker dagelijks voor 4 maal twintig minuten springplezier en 4 maal 20 minuten relatieve rust in moeder haar hoofd.

2. Foodbag, Hellofresh, Marley Spoon of ander vergelijkbaars

Ik was dat vergeten, hoeveel een mens eet op een dag en hoeveel een gezin van vier eet op een dag. Gezinsmomenten aan de keukentafel, ik heb ze altijd al gekoesterd maar teveel is teveel. Omgekeerd, ooit heb ik ze vervloekt, maar nu mis ik ze, de ontbijtvergaderingen en de broodjeslunches met altijd te weinig broodjes voor de vegetariërs. En wat ik mis ik ze nog meer: de brunchkes met vriendinnen, de aperitiefjes bij vrienden die uiteindelijk spaghetti-avonden worden… Maar kom, gelukkig is er Foodbag die ervoor zorgt dat niet elke gezinsmaaltijd ook eerst nog moet uitgevonden worden. En pluspunt is: je moet veel minder naar de winkel. Enkele weken geleden vond ik naar de winkel gaan gewoon eng, want ik ben bang van hamsteraars. Nu ik weet dat je zelfs mensen kan besmetten nog voor jezelf ziek bent, vind ik naar de winkel gaan gewoonweg angstaanjagend! Bij elke 60-plusser die ik passeer, hou ik zeker een minuut mijn adem in. Stel maar eens voor dat ik hem besmet. Foodbag dus, aan de deur geleverd en lekker. En je moet maar één keer 20 seconden je adem inhouden.

3. Het donsdeken

Begrijp me niet verkeerd, ik benijd jullie niet, moeders van jonge kinderen, ik weet dat jullie soms door een hel gaan. Maar er is één ding wat jullie dan weer wel kunnen en ik niet en dat is: jullie kinders in bed stoppen. Zo rond acht uur ’s avonds kunnen jullie even in de handen wrijven en een opgeruimd-staat-netjes-momentje hebben.  Ik ga tegenwoordig soms vroeger slapen dan mijn dochters. EN. DUS. BEN. IK. NOOIT. ALLEEN. Zodoende vond ik het donsdeken-moment uit. Ondertussen weten ze het al. Tussen acht en negen gaat moeder een uur onder haar donsdeken liggen. Ik hoor u denken: "Waarom niet gewoon in een kamer met een gesloten deur gaan zitten?" Ik probeerde het maar dat volstond niet. Soms wil ik gewoon een uur NIETS horen.

4. Wijn

Geen politiek correct antwoord, I know, want je hoorde het al op de radio: we zijn niet zo goed bezig wat dat zuipen betreft. Maar ik besloot mezelf niet nog meer te ontzeggen. Dagelijks om zes uur een glas, om te heffen en te toosten op mezelf.

5. Sportschoenen

Ik wil niet in Evy Gruyaert haar voetsporen treden maar het helpt echt, dat dagelijkse toertje lopen. Echt alleen ben ik niet, de eigenaardigste figuren kom ik tegenwoordig tegen op mijn joggingroute maar alvast NIET mijn huisgenoten. En ik moet toegeven, dat dagelijkse toertje is gewoon om zonder schuldgevoel rosé te kunnen drinken met de bijhorende portie chips.