Het is zover! Je opgroeiend kind moet een beugel. Slik? Dat gaat iets kosten zeker? Stel je voor dat meerdere van je kinders te-ge-lijk een ijzerdraad of apparaat nodig hebben! Moet je dan als ouder gaan klussen on the side? Elke week naar de orthodontist? Of nog erger: puberdrama in ’t kwadraat in je kot? Maison Slash zocht het voor je uit! Samen met CM vonden we een gezin van vier kinderen waar ze allemaal beugelervaring hebben. Slashparents Evy en Kenny kunnen dus perfect al onze prangende vragen beantwoorden! Lees zeker verder! 

Een hele mond vol

We introduceren met plezier Evy (35), Kenny (36), Dascha (15), Connor (13), Brynne (12) en Ailinn (10). Letterlijk en figuurlijk een hele mond vol! Dasha is nog maar net van haar blokjes af, maar haar broer en twee zussen zitten er midden in. Iedereen een rondje beugel dus. Stevig, toch? Evy: “Zowel bij Dascha als Ailinn was het voor de tandarts op jonge leeftijd al duidelijk dat door een te kleine bovenkaak en een te diepe beet  er problemen zouden ontstaan als we er niets aan deden. Bij de andere twee lieten we het voor de zekerheid ook nakijken. Hun afwijkingen zijn wat minder uitgesproken, maar toch genoeg om een beugel te verantwoorden. Als we niet ingrepen, zou dat tot tandvleesproblemen en meer gaatjes leiden.”  

Van twin blocks tot verbreders

Super dat jullie dat zo hebben opgevolgd! Wat voor beugel hebben de kinderen dan precies? Evy: “Dascha en Connor hadden allebei blokjes en een verbreder nodig. Dat ging eigenlijk heel vlot voor hen. Juist dat opendraaien van de verbreder is wat minder fijn. Onze twee jongste dochters kregen recent twin blocks. Dat is een apparaat dat ze enkel maar mogen uitnemen om hun tanden te poetsen. Dat wordt meer gebruikt bij jongere tieners om de boven- en onderkaak in de juiste positie te krijgen. In het begin was het even wennen voor hen om te praten en te slikken, maar ondertussen zijn ze het ook gewend. Ik moet eigenlijk zeggen dat onze kinderen verantwoordelijk omgaan met hun beugels. Er blijft wel soms eens eten tussen hun beugel hangen! Ja, dat vinden ze niet zo prettig als we daar mee durven lachen."

Show me the money!

Klinkt als een hele boterham! Moeten jullie vaak naar de orthodontist met de kinderen? Plus nog belangrijker, wat kost dat allemaal? Evy: ”Om de 6 weken hebben we een afspraak bij de orthodont. Met Connor gaan we apart en voor Brynne en Ailinn maken we een dubbele afspraak. De betaling verloopt gelukkig in schijven. Zonder terugbetaling zou de behandeling van Connor ons in totaal 2402 euro kosten en die van de meisjes 2680 euro. Per kind hé. Gelukkig zijn we als lid van CM goed beschermd. Voor de jongste twee kunnen we gebruik maken van hun nieuwe regeling die veel voordeliger en gemakkelijker is. (Hier lees je er alles over!) We hebben ons ooit geïnformeerd bij een privé-verzekeraar, maar die voorwaarden waren duur, ingewikkeld en vaag. We zijn dus blij met de regeling van CM. Aangezien we zo veel behandelingen tegelijk moeten betalen, zetten we momenteel wel elke maand 150 euro aan de kant om het te bekostigen.”

Nen toffe (orthodon)tist!

Dat lijkt ons inderdaad verstandig! Wel top van CM ook! Hebben jullie nog andere goede raad voor ouders wiens kinderen nog aan een beugel moeten beginnen? Evy: “Zeker! We vinden het belangrijk dat wij en onze kinderen zich comfortabel voelen bij de orthodontist. We hebben in onze vriendenkring en op Facebook rondgevraagd van wie andere ouders tevreden waren. Zo vonden we een orthodontist die alles duidelijk uitlegt en onze kinderen op hun gemak stelt. Toch ook niet onbelangrijk hé?” 

Hip hoi voor de nieuwe regeling van CM!

Merci om zo open op al onze vragen te antwoorden, Evy en Kenny! Op slashparents kunt ge rekenen hé. Plus, op CM blijkbaar ook! Sinds 1 januari 2021 hebben zij een gloednieuwe regeling voor al die scheve tandjes. Gewoon inbegrepen in je maandelijkse lidgeld! Je krijgt bij hen standaard 60% van de orthodontie terugbetaald, met een plafond van 1050 euro. Per kind! Bovenop de verplichte terugbetaling van de gewone orthodontiekosten! Zonder allerlei ingewikkelde voorwaarden. Straf en uniek in Vlaanderen! Wil je er meer over weten? Dan kan je hier terecht.  Als je daar niet van gaat lachen, weten we het ook niet meer!

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met CM. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.