Vraag eens aan je kinderen wat ze later graag willen worden. Een enkeling hoopt tijdens zijn puberteit te transformeren in één of andere lekkernij, maar dan zijn er ook nog koters die hun toekomst wel degelijk serieus nemen. En ook al zijn wij helemaal voor gendergelijkheid, toch blijkt dat jongens en meisjes heel andere toekomstperspectieven hebben. Tegenwoordig dromen de meeste meisjes er blijkbaar van om dokter te worden en jongens gaan dan weer voor een topcarrière in de sport. En? Hoe zit dat bij jou? Ben jij geworden waar jij als kind van droomde? We stelden jullie de vraag.

De meeste dromen zijn geen bedrog

Marco heeft het al eens bij het verkeerde eind, want sommige slashparents zijn wel degelijk voluit gegaan voor datgene waar ze als kind al van droomden. Of toch zo ongeveer.

Liesbeth: Verpleegster als kind, boekhouder als tiener. Uiteindelijk werd ik een verpleegkundige in hart en nieren.

Barbara: Ik vond onlangs een opstel uit het zesde leerjaar terug: 'Waar zie jij jezelf over zoveel jaar?' En ik schreef dus dat ik journalist zou zijn. Dat ben ik ook geworden. Ik had toen wel nog net iets grotere idealen, want ik bracht verslag uit vanuit oorlogsgebied. Tja, huishoudens zijn soms ook oorlogsgebied, toch? En ik denk dat er ook in stond dat ik bijkluste als model, hahaha. What was I thinking?

Els: Juf! En ik ben een kleuterjuf. Ik wou ook wel zangeres worden maar dat kan ik dagdagelijks uitvoeren. Zalig toch en de beroemdheid (bij de kleintjes) krijg je er gratis bij.

Sandra: Ik wou schoonheidsspecialiste worden. Ben nu project marketeer, maar heb in bijberoep mijn eigen zaak opgestart als kleur & stijlconsulente en make-up artist.

Tatjana: Ik wilde advocate worden zodat ik het onrecht kon shiften. Nu ben ik body-mind-work coach en help de mensen het onrecht dat hun werd aangedaan, in welke vorm ook dan ook te shiften. 

Iris: Biologe! En ik werk nu als technicus voor biologen. Close enough! En achteraf bekeken doe ik mijn huidig werk liever als dat van hun.

Sandrine: Als kind wou ik juf in de lagere school worden of een eigen winkeltje hebben (kom uit nest van zelfstandigen). Ik heb uiteindelijk meer dan 15 jaar lesgegeven en sinds een paar maanden heb ik nu mijn eigen webwinkel Strikboetiek.

Ineke: Ik wou altijd hacker worden. Uiteindelijk ben ik automation engineer geworden.

Bijna, maar toch niet helemaal

Uiteraard is het fysisch onmogelijk om later een lasagne zonder groenten te worden, maar you never know waar de wetenschap ons nog brengt binnen tig aantal jaren. We willen maar zeggen, dream big en ge weet maar nooit waar je uitkomt.

Ilse: Ik wou oorlogsjournalist worden. Nu ben ik regiocoördinator bij een externe dienst.

Joyce: Wetsdokter en mama. Ik heb uiteindelijk achtereenvolgend een diploma maatschappelijk werk, vroedkunde en zorgmanagement behaald. En nu ben ik bezig aan de opleiding Genetic Counselor. Ik ben uiteindelijk geen wetsdokter geworden maar wel mama van drie.

Lotte: Droomjob: buschauffeur of omroepster op de luchthaven/treinstation. Huidige job: Office Angel bij People Against Dirty (organiseren van meetings en events, interne communicatie, zorgen dat het kantoor draait, Sales en Marketing ondersteunen, etc). En ik studeer voor leerkracht lagere school.

Stefanie: Kapster of chirurg, ik twijfelde nog wat. Het is beleidsadviseur geworden maar dat twijfelen over een leuke job is gebleven.

Jenni: Ik wilde eerst de vrouwelijke Rudi Vranckx worden, later is dat toch wat afgezwakt naar 'gewoon' journalist. Ik heb dan Geschiedenis gestudeerd, als eerste job uitzendconsulent geworden en in die sector dan 10 jaar blijven plakken. Ik deed het ontzettend graag, tot ik onlangs ontslagen werd en dan dacht: tiens, misschien toch eens tijd om werk te maken van die kinderdroom.

Lisa: Ik wou fietsmaker, kapster of fotografe worden. Ik ben psychologe van opleiding & werk als teamlead in een bank. Nogal iets anders dus.

Benedicta: Ik wou een bloemenwinkel maar ik ben allergisch aan pollen toch maar de bloemen voor stenen geruild en geoloog geworden!

Els: Ik wou paleontoloog worden. Nu ben ik begeleidster in een maatwerkbedrijf,  maar ik heb nog steeds een zwak voor dino's.

Phaedra: Ik wilde kapster worden als kind en vandaag ben ik fotograaf en ontwerpster van gelegenheidsdrukwerk.

Isabelle: Dierenarts. Ik ben vroedvrouw geworden.

Inge: Tandarts of airhostess... en ik ben kleuterjuf geworden

Tefanie: Kapster, kassierster of de arme kindjes in Afrika gaan helpen. Het werd psychologe 

Miet: Ik wou een kruidenierswinkeltje en werd architect.

De sky is nog niet eens de limitMirella: Astronaut! Ik wilde naar het leger, maar mocht niet van thuis. Ik bleek geen wiskundewonder te zijn, dus wetenschappelijke richtingen zaten er ook niet in. Ik ben historica geworden. Maar ik heb nog steeds een groot hart voor NASA en andere ruimte-gerelateerde dingen. En ik ben een groot science fiction fan, dat ook.

Nele: Ik was er rotsvast van overtuigd dat ik archeologe zou worden en in Egypte tempels ging opgraven. In echte leven ben ik bedrijfsrevisor, dat is ook soms zoeken naar een speld in een hooiberg. 

Benedikte: Ik wou een goede heks worden. Nu ben ik educatief medewerker!

Line: Als kind ging ik van astronaut tot hersenchirurg. Het werd huisarts, te lui om harder te werken op de universiteit.

Greet: Ik wou filmster worden maar het is huishoudhulp geworden. Toch ook een soort ster?